Για τα μάτια της ΠΕΔ σφάζονται Σαρρής, Σκουλάκης, Παπαδογιάννης

για-τα-μάτια-της-πεδ-σφάζονται-σαρρής-σ-172114

skoulakis_papadogiannis_sarris

Διασάλευση στο αυτοδιοίκητο του Δήμου «βλέπει» πίσω από την απόφαση της Αποκεντρωμένης ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής που επιμένει στο ότι η ισχύς της απόφασης έχει ανασταλεί, μέχρι να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή (αύριο) και καλεί τον Δήμαρχο να πάρει θέση.

«Πίσω από λογοπαίγνια, αστήρικτες κατηγορίες και φωνασκίες που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ακύρωση ή όχι του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας στο δημοτικό συμβούλιο για την εκπροσώπηση του δήμου Χανίων στην ΠΕΔ, επιχειρείται να αποκρυφτεί, κάτι πολύ σοβαρό: το πλήγμα στη δημοκρατία και η διασάλευση του αυτοδιοίκητου του δήμου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Είναι στη διάθεση κάθε πολίτη η ένσταση που κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι δημοτικές παρατάξεις των κ. Σκουλάκη και Παπαδογιάννη για να διαπιστωθεί το ψεύδος με το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί ο εκβιασμός που άσκησαν στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποχωρώντας και αξιώνοντας παράνομη διακοπή της συνεδρίασης (7.9.2014), αλλά και το γεγονός ότι αποστέρησαν με τη στάση τους αυτή το χανιώτικο λαό από δύο εκπροσώπους του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα, που εξέτασε την προσφυγή της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αποδεχτεί την ένσταση, που δεν στοιχειοθετείται από τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και παρεμβαίνει με αστήρικτο τρόπο στην εγκυρότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, μιλά ξεκάθαρα για αναστολή της ισχύος της απόφασης του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014.

Επιμένουμε με ειλικρίνεια και στοιχειοθετημένες πράξεις που σέβονται τη δημοκρατία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημότες των Χανίων να αναμένουμε την τελική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν -επιτέλους- θέση απέναντι στην παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στον εκβιασμό που αποπειράται να αναδειχθεί ως θεμιτή πολιτική πρακτική. Ο σεβασμός στη λειτουργία της δημοκρατίας,  της αυτοδιοίκησης και τελικά στους ίδιους τους πολίτες κερδίζεται κάθε μέρα με τις πράξεις μας.»

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα, θα συνεδριάσει αύριο ενώ για την ώρα, ισχύει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για επανάληψη της εκλογής αντιπροσώπων για την ΠΕΔ που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook