Γιώργος Αρχοντάκης: Πιστός εις εαυτόν

γιώργος-αρχοντάκης-πιστός-εις-εαυτόν-139565

arxontakis giorgos11H αλήθεια είναι πως κατ΄ ουσίαν δεν έχει μαθητεύσει πουθενά. Η πρωτεϊκή ιδιοσυστασία του τον απάλλαξε από την υποχρέωση της θητείας σε δόγματα και ιδεολογίες. Δέχεται με τρόπο φυσικό και αυτονόητο τις μη πρόσκαιρες ελληνικές αρχές. Είναι το προικισμένο από τη φύση του άτoμο που βρίσκεται μέσα στην γεωγραφική και ιστορική του παράδοση.

Μα πάνω απ΄ όλα, «τροφή του» που υπερβαίνει τον επιούσιον άρτον, ο όρκος του προς τον Ιπποκράτη.

Αμετακίνητος, απαράλλακτος, πρώιμα ώριμος και όψιμα νέος, πιστός στον εαυτό του, ασυμβίβαστος και αδιάλλακτος στην καλαισθησία του και τον ανθρωπισμό του, σταθερές συντεταγμένες για τον ίδιο.

Τον ανθρωπισμό του, ως απόλυτη πηγή της μαχητικότητάς του τoν «γευτήκαμε» μόλις πρόσφατα με τους 300 μετανάστες στην Αγυιά. Τον ανθρωπισμό που τον νοιώθει σαν ερωτική σχέση που τον εξυψώνει αισθητικά και διανοητικά.

Ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, επιδίδεται με επιμέλεια, ευσυνειδησία και ακρίβεια στην αποστολή του, όπως όταν κρατάει το χειρουργικό νυστέρι, αποτυπώνοντας στο έργο του καθαρότατη την σφραγίδα της ιδιοφυΐας του.

Πνεύμα ευρύτατα περιεκτικό σε στοχασμό και επιγραμματικό στην έκφραση, αδιάπτωτα σοβαρός και υπεύθυνος, λαμβάνει θέση σε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας του που δεν τον φανατίζουν και γι΄ αυτό ο λόγος του είναι πρωτότυπος, καίριος και ουσιαστικός.

Σύμφωνα μ΄ αυτά που δήλωσε στον SUPER FM 89.6: «Θέλω κάποτε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για τα Χανιά. Να βρεθούν 10 άνθρωποι που θα έχουν την δύναμη να δουλέψουν χωρίς να κοιτάνε τις καρέκλες ή το προσωπικό τους όφελος!!!»

Και συνεχίζει: «Το νοσοκομείο Χανίων αν είχε καρούλια θα το είχαν μεταφέρει στο Ηράκλειο!!!».

Και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: «Το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στη θέση του παλιού νοσοκομείου Χανίων για το οποίο κάνει τόσο πολύ λόγο ο κ. Σκουλάκης, ΔΕΝ πρόκειται να λειτουργήσει ΠΟΤΕ!!!»

Και παρακάτω: «Με λουκέτο κινδυνεύουν τέσσερις κλινικές του νοσοκομείου όταν ο διοικητής του κάνει τον τροχονόμο!! Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι δήμαρχοι».

Η δύναμη της ειλικρίνειάς του μας δίνει το μέτρο της τόλμης και της αφοβίας του.

Δεν διστάζει να εκφέρει το λόγο του με την ακρίβεια και την «ειλικρίνεια» χειρουργικού νυστεριού: «Να βρεθούν 10 άνθρωποι να δουλέψουν για τα Χανιά χωρίς να κοιτάνε τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ!!!»

Άραγε, με αυτή τη δήλωση, «κρούει την θύρα του Δημαρχείου», στην οδό Κυδωνίας, για τον ένοικο που βρίσκεται μέσα;

Αδιάλλακτος στις αρχές του, ανυποχώρητος στα πιστεύω του, ανένδοτος στις αξίες του, ανεπίληπτα ηθικός και έντιμος απέναντι στην αλήθεια. Δεν είναι πολιτικός. Είναι ο γιατρός Γιώργος Αρχοντάκης. Πιστός εις εαυτόν!!!

Γράφει ο Ανδρέας Σπανουδάκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook