«Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά» φώναζαν στον… Βενιζέλο | Video

γιώργο-γερά-να-πέσει-η-δεξιά-φώναζαν-166974

«Επεισοδιακή» ήταν η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, στην πρώτη εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κατάφερε με δυσκολία να ολοκληρώσει την ομιλία του, την οποία διέκοπταν συνεχώς συνθήματα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης και τόνισε πως η σημερινή προσπάθεια είναι μια προσπάθεια να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ.

pap11Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι είχε την τιμή να συνεργαστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε ιστορικό φαινόμενο και διανοούμενο, ενώ ακούγοντας τα συνθήματα για να πέσει η Δεξιά είπε: «Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πως συνεργσστήκαμε με τη ΝΔ και με το ΛΑΟΣ», κάνοντας τις αποδοκιμασίες πιο έντονες.

Παράλληλα, τόνισε πως το δίλημμα δεν ήταν ποτέ ανάμεσα σε καλή και κακή επιλογή αλλά «στην απόλυτη καταστροφή και τη σωτηρία».

Αποδέκτης χλιαρών αποδοκιμασιών έγινε ο κ. Βενιζέλος και κατά την άφιξή του, από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και φώναζε: «Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά», προκαλώντας την έντονη αμηχανία των παρευρισκομένων.

Αντιθέτως, την αποθέωση γνώρισαν τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και τα αδέρφια του Νίκος και Αντρίκος.

Κατά την ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε γιατί γίνεται η έκθεση – αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, τονίζοντας ότι πρόκειται για “ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελλάδα που αντιστέκεται κα θέλει να αλλάξει. Είναι μια απάντηση σε όσους συνειδητά θέλουν να απαξιώσουν την πορεία και τις τεράστιες αξίες και θέλουν ένα λαό ηττοπαθή, που δεν πιστεύει στον εαυτό του. Ουδείς αλάνθαστος, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη».

gpap

Και συνέχισε: «Ναι, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την ιστορία αυτού του Κινήματος. Ο κόσμος μας αναζητά μια νέα αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα για την αναγέννηση του Κινήματός μας. Αυτό δείχνει η παρουσία και η συμμετοχή σας στην εκδήλωση. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτήν την ανάγκη όσο πιο απλά και ενωτικά, με συνείδηση της ευθύνης και της ιστορίας.

Κάποιοι τώρα μιλούν για εύκολες λύσεις, στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες…κληθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο που μας κληροδότησε η συντήρηση, να μην κάνουμε το λάθος να είμαστε αδράνεις

Πολλά ψέμματα και στρεβλώσεις έχουν ακούσει οι δημοκράτες πολίτες. Το 2009 αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής. Βρεθήκαμε στο έλεος της επίθεσης των αγορών.

pap3Μόνοι μας αποτρέψαμε μια εθνική καταστροφή με το οικονομικό επιτελείο και την ΚΟ. Μόνοι μας και στο εξωτερικό. Δεν μας έδιναν χρόνο οι Ευρωπαίοι και στην Ελλάδα, άλλοι παρίσταναν τους μάγκες και μας λοιδορούσαν.

Οριστική σωτηρία της χώρας προϋποθέτει την οριστική και εκ βάθρων αλλαγή της χώρας».

Αφήνοντας αιχμές για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι: “Αριστερά και Δεξιά συντηρούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν μας λένε πού θα οδηγηθούμε, τους βολεύει το γνωστό πελατειακό παιχνίδι. Εμείς θελουμε να μιλήσουμε για την μετά πελατειακή Ελλάδα. Είναι μονόδρομος η νεοσυντηρητική επιλογή;”.

venizelos_zapeioΜεταξύ των παρευρισκομένων είναι οι: Μάρκος Μπόλαρης, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Γιώργος Νικητιάδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Καψής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Διαμαντιδης, Ροδούλα Ζήση, Δημήτρης Νιώτης, Χρήστος Αηδόνης, Παντελής Οικονόμου, Θάνος Μωραΐτης, Βασίλης Έξαρχος, Μανώλης Όθωνας, Ιωάννης Δριβελέγκας, Ρέππας, Ντίνα Λάζαρη, Ντόλιος, Γιώργος Πεταλωτής, Ντίνος Ρόβλιας, Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Κουσελάς, Άννα Ναλάρα, Γιάννης Κάψης, Γιώργος Παπακωνσταντινου, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, Αντώνης Βγόντζας, Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννης Σουλαδάκης, Νίκος Σηφουνάκης, Παναγόπουλος, Τσούκαλης, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Σαλαγιάννης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Δημήτρης Δρούτσας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Γκεγκέρογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Οι Φίλιππος Πετσάλνικος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγιναν δεκτοί στην αίθουσα με χειροκροτήματα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, είχε συνομιλία λίγων λεπτών με την επί σειρά ετών ιδιαιτέρα γραμματέα του ιδρυτή του κόμματος Αγγέλα Κοκόλα.

Ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων φωνάζουν συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» και «Παπανδρέου – Παπανδρέου».

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook