Δήμος Χανίων | Κλείνει τους δρόμους και γιορτάζει την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

δήμος-χανίων-κλείνει-τους-δρόμους-και-170538

vamvoukas perraki adontakisΝα «ανακτήσουμε τις αστικές περιοχές» στα Χανιά, μας καλεί σήμερα Δευτέρα η νέα Δημοτική Αρχή που «κλείνει» τον δρόμο από την Αγορά μέχρι το Ρολόι και γιορτάζει την φετινή «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» για να μας υπενθυμίσει «ότι οι δρόμοι και οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους ανθρώπους»!

Τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που έχουν τίτλο «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» παρουσίασαν ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, και οι Αντιδήμαρχοι, Βαρβάρα Περράκη και Μανώλης Αδοντάκης.

Από ποδηλάτες, γονείς με καροτσάκια και άτομα με κινητικά προβλήματα, μέχρι παππούδες και γιαγιάδες από το ΚΑΠΗ Βαμβακόπουλου, νέους μουσικούς, καλλιτέχνες του δρόμου, οικολόγους αλλά και… επιστήμονες – εφευρέτες, όλοι κινητοποιούνται με «ευαισθησία, με μία άλλη αισθητική, με πίστη στην ομορφιά της ζωής».

afisa imera horis autokinito

Οι εκδηλώσεις, θα λάβουν χώρα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, επί της οδού Α. Παπανδρέου (Δημοκρατίας) από την Αγορά ως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, με παράλληλα δρώμενα στην οδό Αρχοντάκη και στην οδό Πλουμιδάκη, ανάμεσα στον Κήπο και το Πάρκο, μέχρι τη διασταύρωση με Τζανακάκη και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μουσικές συναυλίες, δρώμενα για μικρά και μεγάλα παιδιά, καθώς και την παρουσίαση του αυτοκινήτου υδρογόνου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠοδηΛάτρεις

Στο επίκεντρο της διοργάνωσης, θα βρίσκονται οι «ΠοδηΛάτρεις», η συλλογικότητα που πριν δέκα ακριβώς χρόνια, δημιουργήθηκε για να φέρει ποδηλατική κουλτούρα στην πόλη και να διεκδικήσει υποδομές.

«Είμαστε ευτυχείς γιατί έχουμε ανθρώπους που δρουν που νοιάζονται, που προτείνουν που ασχολούνται που απαιτούν με όλα τους τα δίκια» είπε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Περράκη αναφερόμενη στους «ΠοδηΛάτρεις» και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή, τονίζοντας ότι προσβλέπει σε μεταξύ τους συνεργασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ

Ανοίγει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Εκτός από τον αστικό ιστό, δραστηριότητες θα γίνουν και στο Ακρωτήρι με την συμβολική λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Καμπάνι που θα λειτουργήσει για παιδιά Δημοτικού, το πρωί 9-1 σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.

«Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια, σε συνεργασία πάντα με την Α/βαθμια, να στελεχωθεί και να επαναλειτουργήσει σε μόνιμη βάση, γιατί θεωρούμε ότι η παιδεία και στο επίπεδο της κυκλοφοριακής αγωγής μπορεί να σώσει ζωές, ιδιαίτερα σ’ ένα δήμο με τόσα τροχαία ατυχήματα, όπως ο δικός μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Μανώλης Αδοντάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού.
Παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό

Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης, ο κ. Βάμβουκας επανέλαβε τις προεκλογικές του εξαγγελίες για ένα πρόγραμμα «ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων με άξονες την ενοποίηση του Δημοτικού Κήπου με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και περιαστική ανάπλαση με κατασκευή δικτύων πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου από τον Κλαδισό έως το Πάρκο των Αγίων Αποστόλων».

Κάλεσμα

«Ένα απόγευμα δεν φτάνει- ένα απόγευμα όμως μπορεί να μας υπενθυμίσει ότι οι δρόμοι και οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους ανθρώπους. Ένα απόγευμα είναι μόνο η αρχή», τόνισε η κα Βαρβάρα Περράκη, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή: «Παρακαλούμε όσους περισσότερους Χανιώτες να κατέβουν. Ελπίζουμε να τους εξασφαλίσουμε έστω και για τέσσερις ώρες, ένα ανθρώπινο περιβάλλον και μια άλλη πρόταση για μια άλλη πόλη».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, τόνισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα σε συνεργασία με την Τροχαία, ώστε να μην εισέρχονται και να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα και μηχανές στις συγκεκριμένες οδούς και κάλεσε τον κόσμο για συμμετοχή «προκειμένου να ανακτήσουμε τις αστικές μας περιοχές και να δημιουργήσουμε τον τύπου της πόλης που θα θέλαμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook