Δήμος Χανίων | Κόντρες και «εμφύλιοι» με φόντο τα χρέη ΑΟΧ και Πλατανιά

δήμος-χανίων-κόντρες-και-εμφύλιοι-μ-157714

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ανέβηκαν οι τόνοι στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, με αφορμή το αίτημα της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά για παραχώρηση του Δημοτικού Γηπέδου των Περιβολίων ως κύρια έδρα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τελικά η θετική εισήγηση που έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λειψάκης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων και αφού οι σύμβουλοι έλαβαν την προφορική δέσμευση του εκπροσώπου της ομάδας κ. Μιχάλη Μαλαξιανάκη, ότι θα προβεί άμεσα σε ρύθμιση των χρεών της ως προς τον Δήμο που ξεπερνούν τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κ. Μιχάλης Χατζηκυριάκος, εάν η ΠΑΕ δεν προχωρήσει στον διακανονισμό των οφειλών της και δεν πάρει δημοτική ενημερότητα, δεν θα πληρεί τις προϋποθέσεις που ο νόμος προβλέπει για την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού. Για να προχωρήσει ή ρύθμιση, συνέχισε, πρέπει ο ΑΟΧ να εξοφλήσει άπαξ το 30% της συνολικής του οφειλής, η οποία είναι 29 χιλιάδες ευρώ, συν το 15% επί των διαφημιστικών εσόδων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο άκουσμα της κατάστασης, πολλοί ήταν οι σύμβουλοι που συμφώνησαν στο να μπουν αυτά και ως όροι πάνω στο συμφωνητικό κάτι που τελικά δεν έγινε. Αυτή η πρόταση βρήκε συμμάχους στην παράταξη Σκουλάκη, στα πρόσωπα κυρίως της προέδρου της ΔΕΥΑΧ και του δημαρχεύοντος κ. Ξυνίδη, ο οποίος όμως τελικά δεν κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση προς ψήφιση και υπερψήφισε την πρόταση Λειψάκη, γεγονός για το οποίο επικρίθηκε από τον κ. Ανδρεαδάκη και τον Κουρούση. Από την μειοψηφία, υπερψήφισε  κ. Παπαδογιάννης ο οποίος επέμενε στο ότι το δημοτικό συμβούλιο παίρνει μόνο πολιτικές αποφάσεις, χωρίς να έχει δικαίωμα ούτε να νομοθετεί ούτε να υποκαθιστά τη δουλειά των οικονομικών υπηρεσιών και ο κ. Παπαντωνάκης, μεταξύ άλλων. Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικράτησε για μιάμιση περίπου ώρα, είναι το ότι οι σύμβουλοι χρειάστηκε να ψηφίσουν για το θέμα δύο φορές, καθώς υπήρχαν ενστάσεις για την διαδικασία ενώ αρκετή ώρα μετά και αφού είχαν περάσει σε επόμενα θέματα, επέστρεψαν ξανά, για να συζητήσουν το κατά πόσο είναι έγκυρη η εισήγηση του κ. Λειψάκη, εφόσον διέφερε από τα όσα γραπτώς είχαν παρουσιάσει οι οικονομικές υπηρεσίες! Ο νεοκλεγείς δήμαρχος κ. Βάμβουκας, δεν ψήφισε τελικά την πρόταση, με τον τρόπο που τέθηκε.

Ευνοϊκή μεταχείριση;

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο και η ΠΑΕ Πλατανιάς έχει χρέη προς τον Δήμο, τα οποία ξεπερνούν τις 50 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, ο Πλατανιάς έχει ήδη υπογράψει το παραχωρητήριο συμβόλαιο για την χρήση του γηπέδου ως έδρας για την επόμενη σαιζόν, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από τον κ. Ανδρεαδάκη,  την κ. Αποστολάκη και άλλους συμβούλους, έγιναν αναφορές σε ευνοϊκή μεταχείριση των ομάδων, οι οποίες είναι ανώνυμες εταιρείες και υποστηρίχθηκε η άποψη ότι θα έπρεπε, ειδικά στην σημερινή εποχή, να είναι εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο, όπως είναι και οι δημότες, χωρίς να εξαιρούνται από τους νόμους.

Τα Περβόλια

Έτσι και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, μετά και την σημερινή απόφαση, θα δούμε ΑΟΧ και Πλατανιά να μοιράζονται την έδρα των Περιβολίων, με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις με πέρυσι.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook