Δήμος Χανίων | Μετράει απ’ την αρχή τα λεφτά του ταμείου ο Βάμβουκας

δήμος-χανίων-μετράει-απ-την-αρχή-τα-λ-166914

vamvoukas fragakis

Σε εκ νέου έλεγχο των οικονομικών του Δήμου Χανίων, προχωρά, όπως είχε προαναγγείλει, ο νέος Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας, με στόχο «να εντοπίσει τα ζητήματα, που απαιτούν άμεση ή μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση στο οικονομικό πεδίο». Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού από την ορκωτή λογίστρια, ο κ. Βάμβουκας, είχε δηλώσει : «Δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία, ωστόσο η αποτύπωσή τους δεν είναι σωστή κι έτσι δεν δίνουν μια πλήρη και διαφανή εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου».

Προς αυτή την κατεύθυνση, σήμερα, με πράξη του προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου ζήτησε, όπως ανακοινώθηκε,  «την καταγραφή των ταμειακών διαθεσίμων στις 31/8/2014, από ποιες πηγές εσόδων προέρχονταν και τα σχετικά στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του έτους 2014 μέχρι την 31η Αυγούστου».

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας στην επιστολή του επισημαίνει ότι «η καταγραφή και συμφωνία των διαθεσίμων πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένο και σωστό τρόπο, ο οποίος απαιτεί:

Φυσική καταμέτρηση διαθεσίμων ή συμφωνία με σχετικά τραπεζικά έγγραφα.

Ανάλυση των καταμετρηθέντων διαθεσίμων κατά πηγή προέλευσης και προορισμό.

Συμφωνία των καταμετρηθέντων διαθεσίμων με τα επίσημα βιβλία του Δήμου (Ταμειακός Απολογισμός)

και ορίζει υπεύθυνο τον κ. Νεκτάριο Αλεξανδράκη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, «νωρίτερα ο Δήμαρχος Χανίων είχε ενημερωτική συνάντηση με τον αποχωρών Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.

vamvoukas skoulakis

vamvoukas ergazomenoi dimos hanion

 

vamvoukas dieuthintes iperisionΑκολούθησαν συναντήσεις του κ. Βάμβουκα και του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Δημήτρη Φραγκάκη, με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων καθώς και με τους εργαζομένους του Δήμου, στο πλαίσιο των οποίων γνωστοποιήθηκαν οι άξονες προτεραιότητας της νέας δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων του Δήμου, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του δημότη».

Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή 

Τέλος, ανακοινώθηκε η ημερομηνίας της ειδικής πρώτης συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα που έχει ως εξής:

«Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Χανίων, Κυδωνίας 29 στις 7.9.2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook