Δήμος Χανίων | «Παρών» και μετά τον Σεπτέμβριο δήλωσε ο Σκουλάκης

δήμος-χανίων-παρών-και-μετά-τον-σεπτ-156014

skoulakis antidimarhoi“Επιθυμώ και μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου, ακόμη και μετά τον Σεπτέμβριο. Τους καλώ να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές μου στο μέλλον για το καλό των Χανίων”.Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, απάντησε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου στις δηλώσεις, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την πολιτική, που ακολουθείται μετεκλογικά στον Δήμο Χανίων και ειδικότερα αναφορικά με την οικονομική του κατάσταση, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Χανίων.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο και την δουλειά του «μέχρι την τελευταία ημέρα παράδοσης των καθηκόντων μας, υλοποιώντας πάντοτε τις αποφάσεις, που έχουν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο»  τόνισε ο κ. Σκουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι «αναφορικά με τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Χανίων, κ. Βάμβουκα, μετά τη συνάντησή του με τον Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταθάκη, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά τεκμηρίωσης των λεχθέντων με αριθμούς, αλλά μόνο γενικές και αόριστες παρατηρήσεις, με παραποίηση της πραγματικότητας, αποσκοπώντας στη διαμόρφωση κλίματος επιβολής σκληρών οικονομικών μέτρων από τη νέα Δημοτική Αρχή προς το σύνολο των Δημοτών», όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Στη συνέχεια ο απερχόμενος Δήμαρχος Χανίων απευθυνόμενος προς τον κ. Βάμβουκα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι  οι υπογραφόμενοι από τους ορκωτούς ισολογισμοί του Δήμου Χανίων των ετών 2011, 2012 και 2013 είναι πλεονασματικοί και ότι στα ταμείο του Δήμου υπάρχει 1,4 εκ. ευρώ αδιάθετο για την εκτέλεση έργων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 1η Σεπτεμβρίου με οποιοδήποτε τρόπο. 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, κάλεσε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χανίων και τους συνεργάτες του να προσδιορίσουν ποιο είναι επακριβώς το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Χανίων, καθώς επίσης και να προσδιορίσουν τη λύση του, αφού ο Δήμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη οικονομική κατάσταση”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο τύπου.

Μάλιστα, αναφορικά με την έκθεση του Παρατηρητηρίου του α΄ τριμήνου του 2014 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι προκύπτει η απόκλιση της υπο-ομάδας των ιδίων εσόδων στο εξάμηνο (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ) του  Δήμου κατά 2.230.000 ευρώ, οφειλόμενη όμως κατά το ποσό του 1.060.000 ευρώ σε μη απόδοση εισπραγμένων ανταποδοτικών από τη ΔΕΗ, και κατά το ποσό των 400.000 ευρώ σε επίδικη υπόθεση με τη ΛΑΧΩΡ, την οποία έχασε ο Δήμος στον Άρειο Πάγο. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσό οφείλεται στη δύσκολη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των δημοτών, που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον Δήμο

“Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας”, υπογράμμισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Νάνσυ Αγγελάκη, αναφερόμενη στο τεχνικό πρόγραμμα έργων για το τρέχον έτος, το οποίο αφορά  10 εκατ. €, προερχόμενα από ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους.

“Ατυχείς” και “επικοινωνιακές” χαρακτήρισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τις πρόσφατες δηλώσεις σε θέματα σχολικής στέγης, τονίζοντας ότι οι προτεραιότητες όσον αφορά τις παρεμβάσεις συντηρήσεων και βελτιώσεων, που γίνονται στα σχολεία, πραγματοποιούνται κατόπιν ιεράρχησης των αιτημάτων των σχολικών μονάδων προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

zarpa.gr

 

2 thoughts on “Δήμος Χανίων | «Παρών» και μετά τον Σεπτέμβριο δήλωσε ο Σκουλάκης

  1. Αν ήταν δυνατόν να έφευγες αύριο πρωί-πρωί,αυτό μάλιστα,θα ήταν πραγματική προσφορά γιά τα Χανιά!

  2. ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ…ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ;;;
    ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ….ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ …
    Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ…
    …. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook