Δήμος Χανίων | Τη χρέωσαν 6.400 ευρώ χαράτσι και της ζητάνε να είναι κι υποψήφια με τον Σκουλάκη

δήμος-χανίων-τη-χρέωσαν-6-400-ευρώ-χαράτσι-10242

dimos-xanion-e1354190391746«Ιστορίες για αγρίους» χαρακτηρίζει τα όσα περνάει εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, η κα Μαρία Μπεμπλιδάκη που «βρέθηκε» ξαφνικά με ένα ακίνητο 1.400 τμ και με ένα χρέος 6.400 ευρώ!

Η περιπέτεια της συμπολίτισσάς μας, ξεκίνησε στις αρχές του 2012, όταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το κλειστό, ξενοίκιαστο και παλιό κατάστημα ιδιοκτησίας της, στην Αγία Μαρίνα, περιελάμβανε «χαράτσι»… για όλο το χωριό.

Αντί για 53 τμ, ο Δήμος είχε μετρήσει τον χώρο 1.400 τμ.

Άμεσα, η κα Μπεμπλιδάκη απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου –που είχε κάνει την λάθος μέτρηση- ζητώντας να απαλλαγεί από το πλασματικό αυτό χρέος.

Δύο χρόνια μετά, η γυναίκα εξακολουθεί να χρωστάει το ποσό στην Εφορία και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να συλληφθεί, κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου, όπως η ίδια λέει στο zarpa.gr.

Και το αποκορύφωμα; Λίγες εβδομάδες πριν, δέχθηκε τηλεφώνημα από συνεργάτη του Δημάρχου Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος της πρότεινε να είναι υποψήφια στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

«Ε, δεν είμαι και τόσο χαζή!», σχολιάζει αγανακτισμένη η γυναίκα, δηλώνοντας πλέον αποφασισμένη να κινηθεί νομικά ζητώντας αποζημιώσεις από τον Δήμο Χανίων.

Της έλεγαν ότι έχει χτίσει!

Δύο και πλέον χρόνια μετά και αφού έχει αντιμετωπίσει έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα αλλά και μια συμπεριφορά «απρεπέστατη» όπως η ίδια λέει, από πλευράς Δήμου Χανίων, το χρέος παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Όλο αυτό το διάστημα, μου φέρονται τόσο άσχημα, λες κι έφταιγα εγώ για το δικό τους λάθος», λέει η κα Μπεμπλιδάκη και εξηγεί ότι χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 20 μήνες για να καταφέρει να λάβει από το Δήμο το χαρτί με το οποίο ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών αναγνωρίζει ότι η καταχώρηση έγινε «από λάθος».

Μάλιστα, παρόλο που το έργο της καταμέτρησης και τακτοποίησης των τετραγωνικών μέτρων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ανατέθηκε από τον Δήμο στην εταιρία με την επωνυμία «Ξυγκάκη Μαρία», η Δημοτική Αρχή, φάνηκε εν τέλει, πρόθυμη να καλύψει το χρέος από ίδιους πόρους του δήμου.

Τα σχετικά έγγραφα, έχουν ήδη κατατεθεί στον Επίτροπο, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει δώσει την έγκρισή του.

«Αυτά δεν σβήνονται!  Το κράτος πρέπει να τα εισπράξει αυτά τα λεφτά… Το θέμα είναι ποιος θα τα πληρώσει!», λέει στο zarpa.gr η κα Μπεμπλιδάκη.

Τόσο η νομική υπηρεσία του Δήμου όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πρωτοπαπαδάκης, την διαβεβαιώνουν, λέει, ότι θα υπογράψει ο επίτροπος.  «Όμως συνέχεια μου ζητάνε διαθήκες, μου ζητάνε καινούρια χαρτιά και τίποτα δεν γίνεται», διαπιστώνει με αγανάκτηση.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook