Δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα | Όλες οι οδηγίες και τα δικαιολογητικά

δείτε-αν-δικαιούστε-το-κοινωνικό-μέρι-140346

ypoikΤο πρώτο προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης έχει γίνει το μήλον της Έριδος, αφού αφορά σχεδόν 600.000 οικογένειες σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή, με τα ελάχιστα ευρώ να αποτελούν μια μικρή ανάσα για τους διαλυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι πολίτες. Σύμφωνα με τον γραμματέα δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη, έχουν υποβάλλει αίτηση και άτομα με περιουσία… 2 εκατ. ευρώ!

Η διαδικασία

Τι κάνει το ηλεκτρονικό σύστημα; Εξετάζει τα κριτήρια σε επίπεδο εισοδηματικό, περιουσιακό, αλλά και τα τεκμήρια. Με βάση αυτά θα κρίνει αν κάποιος δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα της κυβέρνησης.

Εννοείται πως το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει και ελέγχους για να διαπιστώσει αν αυτά που γράφετε έχουν βάση, συνεπώς θέλει προσοχή στο τί δηλώνετε τόσο στη δήλωση για το μέρισμα όσο και στη φετινή φορολογική δήλωση, αφού εκεί θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων!

Αρχικά, το σύστημα θα ζητήσει τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Δεν παίζει ρόλο σε τίνος το όνομα είναι ο λογαριασμός. Σε πρώτη φάση τους ενδιαφέρει να βρουν το σπίτι. Σε δεύτερη φάση, δηλώνετε ποιοί μένουν στο σπίτι. Προσοχή! Μιλάμε για το 2014, όχι για τα προηγούμενα έτη. Αναφέρουμε αναλυτικά όλα τα άτομα, ενήλικες, ανήλικους…

Τέλος, θα ζητηθεί ένας λογαριασμός τραπέζης, ώστε να κατατεθούν τα χρήματα αν δικαιούστε το επίδομα.

Με το που συμπληρώσετε τα τρία παραπάνω βήματα, το σύστημα θα σας απαντήσει ενδεικτικά αν δικαιούστε το επίδομα ή όχι. Στην κανονική, επίσημη απάντηση μην περιμένετε εκπλήξεις… Μάλλον η ίδια θα είναι!

Είναι όμως όλα τόσο απλά; Από την Μεγάλη Πέμπτη που άνοιξε η διαδικτυακή πύλη, υπάρχουν αρκετές αναφορές για απόρριψη πολιτών που είναι άνεργοι ή με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Αυτά χαρακτηρίζονται ως «λάθη» του συστήματος.

Οι μακροχρόνια άνεργοι για παράδειγμα, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία. Πότε; Στις 30 Ιουνίου, όταν ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2013.

Τι πρέπει να ξέρετε!

Θα υπάρξουν έλεγχοι και θα γίνουν διασταυρώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον γγ εσόδων, αν κάποιος φιλοξενείται και πει ότι αυτό δεν ισχύει πια, θα ελεγχθούν οι δηλώσεις του 2014 για να δουν αν θα δηλώσετε το ίδιο. Αν αλλάξετε την φιλοξενία σε δωρεάν παραχώρηση στην αίτηση θα το ελέγξουν με την δήλωση του 2014!

Δήλωση δικαιούται να κάνει ο οποιοσδήποτε μέσα σε μια οικογένεια, είτε λέγεται σύζυγος είτε προστατευόμενο μέλος. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για το σύστημα. Προσοχή! Μετράνε όλα τα εισοδήματα, ακόμα και το επίδομα ανεργία!

Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλλετε την αίτηση

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook