Δείτε πόσα παίρνει ο Γιάννης Στουρνάρας για την θέση διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδας

δείτε-πόσα-παίρνει-ο-γιάννης-στουρνάρ-150765

stournarasΔιόλου ευκαταφρόνητος ο μισθός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, της θέσης δηλαδή που κατέχει ο μέχρι πρότινος υπουργός οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το «Κουτί της Πανδώρας» λίγα περισσότερα από 7.000 ευρώ λαμβάνει ως μισθό ο Γιάννης Στουρνάρας για τη θέση του στην κεφαλή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προκύπτει από απάντηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ο νέος διοικητής Γιάννης Στουρνάρας ακολουθεί την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού αρχικά 20% και ακολούθως 30% των αποδοχών του, με αποτέλεσμα ο καθαρός μισθός του να είχε διαμορφωθεί προ της αποχωρήσεως του σε 7.342 ευρώ μηνιαίως».

«Ο διοικητής της ΤτΕ λαμβάνει εκ παραλήλου» επισημαίνεται στο ίδιο έγγραφο «την πάγια αποζημίωση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του οργάνου, η οποία ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 257 ευρώ καθαρά, ενώ οι υπηρεσιακές δαπάνες καλύπτονται απολογιστικά βάσει παραστατικών».

Στοιχεία για το μισθό του Γιάννη Στουρνάρα είχε ζητήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook