Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ σε 40.527 Κρητικούς | Είσαι μέσα;

δωρεάν-laptop-tablet-και-ίντερνετ-σε-40-527-κρητικούς-71599

laptopΤο δικό τους πρωτοχρονιάτικο δώρο περιμένουν πλέον 40.527 Κρητικοί, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 289.000 πανελλαδικά δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που θα αποκτήσουν προσεχώς δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ…

Το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με τους ωφελούμενους να λαμβάνουν ηλεκτρονικά ένα ειδικό προσωπικό κουπόνι, το οποίο θα προσκομίζουν σε καταστήματα ώστε να αγοράσουν τη συσκευή της αρεσκείας τους και παράλληλα να εξασφαλίσουν σύνδεση ίντερνετ για ένα χρόνο.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την κατανομή που προβλέπει η απόφαση, θα ανέρχονται σε 289.237. Οι 8 περιφέρειες που συμμετέχουν και οι κάτοικοί τους δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα ωφεληθούν από την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» είναι:

1. Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 47.506 δικαιούχοι.

2. Θεσσαλία: 52.477 δικαιούχοι.

3. Ήπειρος: 22.588 δικαιούχοι.

4. Δυτική Ελλάδα: 57.702 δικαιούχοι.

5. Ιόνια νησιά: 13.220 δικαιούχοι.

6. Πελοπόννησος: 40.464 δικαιούχοι.

7. Βόρειο Αιγαίο: 14.753 δικαιούχοι.

8. Κρήτη: 40.527 δικαιούχοι.

  • Τα διαδικαστικά

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού, το οποίο θα έχει ένα μοναδικό νούμερο για κάθε δικαιούχο. Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος θα ελέγχουν μέσω των διαπιστευτηρίων του TAXISNET στην ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί εάν έχουν επιλεγεί, θα εντοπίζουν τα καταστήματα που συνεργάζονται με τη Δράση και με την εκτύπωση του κωδικού του κουπονιού και την αστυνομική τους ταυτότητα θα πηγαίνουν σε ένα από αυτά και θα προμηθεύονται υποχρεωτικά συσκευή και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση και προαιρετικά υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση. Το κουπόνι μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο σε φυσικό κατάστημα και όχι σε e-shop.

Οι δικαιούχοι που θέλουν να αποκτήσουν εξοπλισμό υψηλότερης αξίας από τα 230 ευρώ του μερίσματος θα μπορούν να συμπληρώσουν τη διαφορά, αλλά εάν επιθυμούν φτηνότερο εξοπλισμό δε θα μπορούν να μεταφέρουν τη διαφορά τιμής σε άλλη κατηγορία (π.χ. στη σύνδεση) ούτε να την εξαργυρώσουν σε μετρητά.

Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η προκήρυξη από το ΤΕΕ για το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», που θα χορηγεί σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα δωρεάν λάπτοπ ή τάμπλετ, αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο. Η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion. gr, ιστοσελίδα η οποία θα ενεργοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι το μέτρο εφαρμόζεται σε 8 περιφέρειες και όχι στο σύνολο των 13 περιφερειών. Και αυτό γιατί στο πρόγραμμα δε συμμετέχουν οι περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου, αφού οι περιφερειάρχες των συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς.

  • Οι παροχές: Εξοπλισμός και σύνδεση

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα:

  • Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση για ένα χρόνο με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο [(σταθερή ή κινητή (mobile)].
  • Να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop.
  • Να υποστηριχθούν και ενημερωθούν – προαιρετικά – σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.tablets2neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook