Τραγική εξέλιξη… Στους 10 οι νεκροί μετά τη συντριβή ελληνικού F-16

τραγική-εξέλιξη-στους-10-οι-νεκροί-μετ-207613

f-16-albaceteΚατέπεσε σε Νατοϊκή Βάση μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 block 50της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε άσκηση επί ισπανικού εδάφους, στο Αλμπαθέτε.

Η ροή των πληροφοριών από την Ισπανία στην Αθήνα γίνεται «με το σταγονόμετρο». Τώρα, τα ισπανικά μμε ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 10 ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη των δύο Ελλήνων χειριστές. Αναφέρουν επίσης, ότι υπάρχουν και άλλοι τραυματίες. Τις πληροφορίες μεταδίδουν ισπανικά και ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

To  διθέσιο ελληνικό F -16 της 341 Μοίρας (Βόλος) ,συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Μόλις απογειώθηκε η ισχύς του κινητήρα του παρουσίασε πρόβλημα . Το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και συνετρίβη πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην πίστα του αεροδρομίου. Προκλήθηκε κόλαση πυρκαγιάς και πανδαιμόνιο. Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία κάνουν λόγο για 10 τραυματίες από τους οποίους οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

f16_spain

Περισσότερα σε λίγο

zarpa.gr

One thought on “Τραγική εξέλιξη… Στους 10 οι νεκροί μετά τη συντριβή ελληνικού F-16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook