Εγκρίθηκαν 10.000 μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών: Πού θα βρεις τα ονόματα

εγκρίθηκαν-10-000-μετεγγραφές-πρωτοετών-φ-167515

foititesΔέκα χιλιάδες φοιτητές θα πάρουν φέτος μετεγγραφή, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Περίπου 3.000 αιτήσεις πρωτοετών για οικονομικούς λόγους δεν θα γίνουν αποδεκτές, καθώς στην κατηγορία αυτή ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να γίνει δεκτό μόνο το 10% επί του αρχικού αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://solon.it.minedu.gov.gr/ όσοι είχαν ζητήσει μετεγγραφή μπορούν να ενημερωθούν για το πανεπιστήμιο και το τμήμα που θα τους υποδεχτεί και στο οποίο πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αντίστοιχα, τα πανεπιστήμια θα πρέπει να ανακοινώσουν τα δικαιολογητικά μέσα σε 5 μέρες από την παραλαβή των καταλόγων με τους μετακινούμενους φοιτητές.

Λοβέρδος: «Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν καλύπτει ο νόμος»

Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο νόμο των μετεγγραφών, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ότι τα κριτήρια είναι κυρίως οικονομικά και κοινωνικά.

Ανέφερε όμως και περιπτώσεις που δεν μπορεί να καλύψει ο νόμος: «Έχω περίπτωση παιδιού που ο πατέρας δολοφόνησε τη μητέρα και το παιδί θέλει να γυρίσει στην πόλη να μείνει με τη γιαγιά. Και δεν είναι πρωτοετής. Αυτό πώς να το ρυθμίσει ο νόμος;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook