Επιστροφή στα Χανιά μετά το «κρυφτούλι με τον διάβολο» | Photos

επιστροφή-στα-χανιά-μετά-το-κρυφτούλ-159851

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, έδεσαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής τα τρία ιστιοφόρα που είχαν ξεκινήσει την Παρασκευή προς αναζήτηση του πλοίου Cape Ray, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση χημικών όπλων της Συρίας. Ο εντοπισμός του τελικά δεν κατέστη δυνατός, λόγω της κακοκαιρίας αλλά και επειδή, όπως πιστεύουν τα μέλη των πληρωμάτων «το Cape Ray ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά» γνωρίζοντας για την αποστολή των ακτιβιστών. Όπως είπαν στους συγκεντρωμένους φτάνοντας στα Χανιά, τα σκάφη κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις, βρισκόταν το πλοίο, χωρίς όμως να μπορέσουν να το εντοπίσουν, γι’ αυτό θεωρούν πολύ πιθανόν να μετακινήθηκε.

«Ο αγώνας δεν χάθηκε» είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των καπετάνιων που στάθηκε στο πόσο απλά οι πολίτες μπορούν να αναλάβουν δράση, ειδικά όταν υπάρχει απειλή μιας τόσο μεγάλης καταστροφής.

Τα μέλη της αποστολής δώρισαν στην Κοινωνική Κουζίνα τις προμήθειες που δεν χρησιμοποιήθηκαν, για την σίτιση των Σύρων προσφύγων που έχουν ναυαγήσει στα Χανιά.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Δευτέρα 28/7 στις 12.00 στο Εργατικό Κέντρο Χανιών σε σχετική συνέντευξη τύπου, θα γίνει πλήρης απολογισμός και θα δοθούν πληροφορίες για την εν πλω διαμαρτυρία από τους επιβαίνοντες στα σκάφη.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook