Επιτέλους τα βρήκαν! Ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

επιτέλους-τα-βρήκαν-ομόφωνη-απόφαση-σ-138677

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην έγκρισή του για αγορά δύο οικοπέδων σε Περβόλια και Χωραφάκια για την ανέγερση δημοτικών σχολείων, έδωσε ομόφωνα σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή σου.

Πρόκειται για οικόπεδα παρακείμενα στα  υπάρχοντα Δημοτικά Σχολεία των δύο περιοχών, με τον Δήμο Χανίων, να προχωρά σε απευθείας εξαγορά.

«Και οι δύο αγορές, είναι πάγια αιτήματα και των δασκάλων και των γονέων και των τοπικών κοινωνιών», είχε αναφέρει ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης στην εισήγησή του, την Δευτέρα.

Άλλωστε τα δύο θέματα τότε είχαν τεθεί προς συζήτηση και είχαν βρει σύμφωνους τους επικεφαλής και τους συμβούλους όλών των παρατάξεων χωρίς όμως να ψηφιστούν τελικά λόγω… μη συμπλήρωσης της απαιτούμενης πλειοψηφίας.

Καθώς λοιπόν ένα θέμα που ομόφωνα κρίθηκε ως εξαιρετικά σημαντικό, κινδύνευε να μείνει σε εκκρεμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, αποφασίστηκε, η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, όπου τελικά ελήφθησαν οι δύο αποφάσεις.

Τα Περβόλια

Παρούσα στην συνεδρίαση της Δευτέρας, ήταν η διευθύντρια του δημοτικού σχολείων Περιβολίων, κ. Ζερβουδάκη, η οποία είπε ότι «θα ήταν τιμή να ψηφιστεί αυτό στην τελευταία σας συνεδρίαση» καθώς, όπως εξήγησε το σχολείο είναι χάλια, οι τοίχοι έχουν μούχλα και λόγω των ΠΡΟΚΑΤ «περπατάει το ένα παιδί και τρίζει η διπλανή αίθουσα».

Το οικόπεδο δίπλα στο σχολείο των Περιβολίων, έχει έκταση 1,7 στρέμματα και το θέμα της αγοράς του, τέθηκε τώρα στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή, όπως είπε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, τώρα αποφάσισε ο ιδιοκτήτης του να το πουλήσει.

Τα Χωραφάκια

Το θέμα με το σχολείο των Χωραφακίων είναι κάπως διαφορετικό καθώς ο πρώην δήμος Ακρωτηρίου, είχε αγοράσει οικόπεδο για ανέγερση νέου δημοτικού, ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανοικοδόμησή του, είναι και χρονοβόρες και κοστοβόρες.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, έχει έκταση 2,4 στρέμματα και είναι όμορο στη σχολική μονάδα και εντός σχεδίου, γι’ αυτό και η ανοικοδόμησή του είναι πιο εύκολη.

Απουσίες

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα, παρά το ότι προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη ήταν 117 θέματα και το ότι ήταν η τελευταία τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, δεν ήταν παρόντες πάνω από 22 σύμβουλοι όταν έγινε η καταμέτρηση για να τεθεί το θέμα προς ψηφοφορία.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook