Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο δήμο Χανίων | Καταγγελία του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

εργαζόμενοι-δύο-ταχυτήτων-στο-δήμο-χα-125356

dimarxeio xanionΑνοιχτή επιστολή με την οποία κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων πως εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και χωρίζει τους εργαζόμενους σε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, απέστειλε προς  το Δήμαρχο Χανίων, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον   Πρόεδρο της οικονομικής Επιτροπής και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, η πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρία Αθηνά Γιαννουλάκη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει:

«1.Με την 216/27-02-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΕΛΩΗ5-ΣΝΤ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων έγινε δεκτή η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου για την εξάντληση των ένδικων μέσων κατά της με αρ. 413/2013 οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων, που αφορούσε σε αγωγή εργαζομένων του Δήμου ορισμένου χρόνου με προσωρινά αποτελέσματα ΑΣΕΠ και προχώρησε σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Στην περίπτωση αυτή το επιχείρημα της εισηγήτριας ήταν ότι οι ενάγοντες “δεν αξιώνουν ευθέως μισθολογικές παροχές, μπορεί να θεωρηθεί … ότι αφορά εμμέσως τέτοιου είδους απαιτήσεις”.

2.Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρ. 72 και 176 του ν. 3852/2010 και  52510/31-12-13 έγγραφο του ΥΠΕΣ) ο Δήμος υποχρεούται στην εξάντληση των ένδικων μέσων όταν οι απαιτήσεις έχουν οικονομικό περιεχόμενο.

3.Με τις 348 και 349/01-04-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΓΩΗ5-ΛΘΙ και ΒΙΗΓΩΗ5-ΚΛ7) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων έγινε δεκτή η γνωμοδότηση της δημοτικής συμβούλου και δικηγόρου Νίκης Αποστολάκη για τον εξώδικο συμβιβασμό και την καταβολή μισθολογικών διαφορών στους νομικούς συμβούλους του Δήμου, σύμφωνα με την 251/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων (Ειδική Διαδικασία). Σύμφωνα όμως με την προαναφερθείσα νομοθεσία ο Δήμος έχει την υποχρέωση εξάντλησης των ένδικων μέσων αφού είναι πασίδηλο ότι η εν λόγω απόφαση του Ειρηνοδικείου αφορά απαίτηση που έχει οικονομικό περιεχόμενο. Όμως, το επιχείρημα της εισηγήτριας ότι το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με πλείστες αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων, δεν μπορεί να έχει βάση αφού η γενική και αόριστη επίκληση της αρχής της ισότητας δεν μπορεί να αποτελεί δεδικασμένο για κάθε ξεχωριστή και ειδική περίπτωση.

4.Από τα παραπάνω φαίνεται ότι για το Δήμο Χανίων ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η Δημοτική αρχή, μέσω των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, εφαρμόζει κατά το δοκούν τη νομιμότητα, αποδεχόμενη κατά περίπτωση το άρθρο 4 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο “Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”.

Μετά τα παραπάνω σας καλούμε όπως ανακαλέσετε την προσφυγή σας στο Διοικητικό Εφετείο κατά των συναδέλφων που εργάζονται με προσωρινά αποτελέσματα ΑΣΕΠ και που δικαιώθηκαν με την 413/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook