Ημερίδα για τις αυτοκτονίες από την Περιφέρεια Κρήτης

ημερίδα-για-τις-αυτοκτονίες-από-την-πε-178260

autoktonies imerida irakleio

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει ημερίδα με θέμα «Αυτοκτονία: Φαινόμενο της Οικονομικής Κρίσης; Εναλλακτικές Προτάσεις αντιμετώπισής της».

Η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 από τις 8:30 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω» του δήμου Ηρακλείου με το συντονισμό των εντεταλμένων συμβούλων Ψυχικής Υγείας Μαρίας Τζανακάκη – Μελισσάρη, Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά.

Σκοπός της ημερίδας, είναι, να αναζητηθούν λύσεις που θα συνδράμουν στη Πρόληψη, Διάγνωση και Στήριξη των ατόμων που βιώνουν τις συνέπειες της Κρίσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση του οικογενειακού και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους, καθώς και η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για την στήριξη που μπορούν να τους παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν Καθηγητές Πανεπιστημίου και εξειδικευμένοι Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που θα αναλύσουν διεξοδικά το θέμα σε τρεις Συνεδρίες .Η 1Η Συνεδρία θα εξετάσει τα Επιδημιολογικά Δεδομένα του Φαινομένου, η 2η Συνεδρία θα ασχοληθεί με την Ψυχοπαθολογία και του Παράγοντες Κινδύνου-Τρόποι Αντιμετώπισης –Πρόληψη και η 3η Συνεδρία για το ρόλο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Ψυχικής Υγείας. Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Εκκλησίας Κρήτης, της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης, εκπρόσωποι αρχών.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook