«Η Αριστερά μας έφερε κοντά» | Η Θέμις Σταθάκη μιλάει για τον άγνωστο Γιώργο

η-αριστερά-μας-έφερε-κοντά-η-θέμις-σ-208024

Έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο πιασμένοι χέρι – χέρι, με τους δημοσιογράφους να αναρωτιούνται ποια είναι η κομψή κυρία που συνοδεύει τον υπερυπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Σταθάκη απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια τόσο για την ενδυματολογική της επιλογή, όσο και για τον ιδιαίτερο τρόπο που επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της πολιτικής του καριέρας. Χαμογελαστή, χαιρέτησε διακριτικά τους δημοσιογράφους και εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο.

themis_gekouΗ Θέμις Γκέκου – Σταθάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη, μέχρι τα 18 της, όταν δηλαδή πέρασε στη Φιλοσοφική Σχολή στο Ρέθυμνο. Εκεί, μέσω κοινών φίλων του τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο οποίο ο Γιώργος Σταθάκης ήταν λέκτορας, γνωρίστηκαν και ξεκίνησε το ειδύλλιο. Από τότε παραμένουν αχώριστοι, παρότι η σχέση τους δοκιμάστηκε λόγω της απόστασης όταν εκείνη πήγε στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Θεωρία και εκείνος στο Χάρβαρντ ως επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Τον έρωτα του ζεύγους Σταθάκη δυνάμωσε επίσης η κοινή τους αγάπη για την πολιτική και τα κοινά. Προερχόμενοι και οι δύο από τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μοιράζονταν σε όλη τους τη ζωή σχεδόν κοινές αξίες και την ίδια φιλοσοφία για την κοινωνία και την πολιτική. «Προέρχομαι κι εγώ από τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ήμουν πάντα πολιτικοποιημένο άτομο, αλλά δεν συμμετείχα ενεργά σε πολιτικές νεολαίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιζόμουν για αυτά που πίστευα. Σίγουρα η Αριστερά μας έφερε πιο κοντά με τον Γιώργο» εξομολογείται και συνεχίζει:

«Είμαστε 25 χρόνια μαζί και τον ακολουθώ πάντα. Έμεινα μόνιμα στα Χανιά και μεγαλώσαμε μαζί τα παιδιά μας. Αν και μεγάλωσα στην Κυψέλη την οποία αγαπώ, δεν βρέθηκα ποτέ αντιμέτωπη με το δίλημμα ποιο μέρος να διαλέξω. Ο Γιώργος Σταθάκης που ξέρω εγώ είναι ο πιο έντιμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ο καλύτερος μπαμπάς και ένας σύζυγος πολύ υποστηρικτικός και γλυκός. Είναι ακριβώς αυτό που δείχνει».

Μιλάει με θαυμασμό για τον άνδρα που μοιράζεται τη ζωή της: «Τα σημαντικότερα στοιχεία του χαρακτήρα του είναι η καλλιέργεια, το ήθος και η αξιοπρέπειά του. Ο Γιώργος διαβάζει πολύ. Ασχολείται με την επιστήμη του, είναι πολύ καταρτισμένος και αγαπά πολύ τη λογοτεχνία, κυρίως την ελληνική».

themis_gekou1Η Θέμις και ο Γιώργος Σταθάκης απέκτησαν μαζί δύο παιδιά. Η κόρη τους είναι πρωτοετής στην Ιατρική Αθηνών και ο γιος τους πηγαίνει στην Β΄ Λυκείου, θέτοντας ως στόχο να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να γίνει οικονομολόγος.

«Τα παιδιά μας μεγάλωσαν στα Χανιά, πήγαιναν στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς και όλοι οι φίλοι τους είναι εκεί. Ο Γιώργος επέλεξε να μείνει στα Χανιά γιατί η σχέση του με τους Χανιώτες είναι αληθινή και γνήσια. Εδώ είναι το πατρικό του, εδώ μεγάλωσε και εδώ ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα. Εκρίθη από τους Χανιώτες ως μόνιμος κάτοικος και όχι ως αλεξιπτωτιστής».

stathakis_themis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook