Η ΔΕΗ «τα βάζει» με τους Χανιώτες μικρομεσαίους επαγγελματίες

η-δεη-τα-βάζει-με-τους-χανιώτες-μικρο-185978

dei_diakopi

Εξαντλεί την αυστηρότητα της η ΔΕΗ στα Χανιά, βάζοντας απέναντι και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Για άλλη μια φορά η νομιμότητα σε αυτή την χώρα δεν συμβαδίζει με την ηθική, γιατί ναι η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να κόβει το ρεύμα δύο μέρες μετά την λήξη του λογαριασμού χωρίς καμία περαιτέρω ενημέρωση, είναι όμως ηθικό να μην δίνει ένα μικρό περιθώριο στον καταναλωτή και να τον τιμωρεί με το κλείσιμο της επιχείρησης του, (με πιθανές καταστροφές στον εξοπλισμό του) και να τον εκθέτει απέναντι στους λιγοστούς πλέον πελάτες.

Όλα αυτά μάλιστα ενώ ο λογαριασμός είχε πληρωθεί ακριβώς δύο μέρες μετά την λήξη του σε τράπεζα και η ΔΕΗ καθυστερεί να ενημερωθεί, άρα η διακοπή προχωράει κανονικά αφού άλλωστε είναι και νόμιμο.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι την διακοπή την κάνουν ιδιώτες εργολάβοι που δεν έχουν καμία υποχρέωση να ενημερώνουν και δεν έχουν καμία αρμοδιότητα όταν τους δείχνεις τον λογαριασμό να μην προχωρούν την διακοπή.

Αντίθετα με περίσσια αυτοπεποίθηση σου εξηγούν ότι σου κάνουν και χάρη που σου μιλάνε, διότι η δουλειά τους είναι να κόβουν το ρεύμα και τίποτα περισσότερο. Αυτό προφανώς είναι και το πρόσωπο της ιδιωτικοποίησης ή παραχώρησης σε ιδιώτες κοινωνικών αγαθών που πέρα από την σκληρή οικονομική πλευρά θα έπρεπε να έχουν και άλλη διάσταση.

Η απάντηση της ΔΕΗ σε όλα αυτά είναι ότι καταλαβαίνουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού τις διακοπές τις βγάζει το σύστημα.

Ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να τηλεφωνούν για ενημέρωση, διευκρινίζοντας ότι παλαιότερα τηλεφωνούσαν κατ’ επιλογή του προηγούμενου εργολάβου που όμως δεν δεσμεύει τον καινούριο η σύμβαση να το εφαρμόζει.

Μάλιστα έθεσαν και την ερώτηση όταν εσάς σας χρωστάνε χρήματα δεν τα διεκδικείτε;

Η απάντηση είναι ναι, τα διεκδικούμε, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε η κατσίκα να συνεχίσει να παράγει γάλα για να μας πληρώνει και όχι να την ψοφήσουμε και να τα χάσει όλα κι αυτή και εμείς…

Εκτός αν τελικά ο στόχος είναι να ψοφήσει η κατσίκα…

Πόσο αστεία τελικά φαντάζουν όλα αυτά όταν την ίδια περίοδο η τηλεόραση προβάλει αυτού του τύπου διαφημίσεις…

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook