Η ζωή του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη σε βιβλίο

η-ζωή-του-μακαριστού-ειρηναίου-γαλανά-57814

eirinaiosΗ ζωή, το έργο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου Γαλανάκη και το όραμά του για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου που υπογράφει ένα πνευματικό του παιδί, ο Αλέξανδρος Παπαδερός, δρ Φιλοσοφίας και θεολόγος. Τίτλος του βιβλίου «Με τον Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίον επί τραχείας οδού».

Στις 656 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας αφηγείται άγνωστα σε πολλούς ντοκουμέντα για την κοινή του πορεία με τον Επίσκοπο Κισσάμου, για να γίνει πραγματικότητα το «μεγαλούργημα» της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.

papaderos_irinaios«Οι σελίδες αυτού του πονήματος θα ήταν πολύ περισσότερες αν πρόσθετα όσα συγκρατεί ακόμη με νηφαλιότητα ή ανακαλεί από τη λήθη η μνήμη σχετικά με το όραμα και την αποστασιοποίησή του. Επειδή όμως έχουμε όχι πάντοτε αδικαιολόγητη επιφύλαξη για το αλάνθαστο της μνήμης, την επικαλέστηκα μόνο όπου υπήρχε ανάγκη προς τούτου.

Κατά τα λοιπά, στην εργασία αυτή περιλαμβάνονται κείμενα αλληλογραφίας και άλλα σχετικά με την Ακαδημία έγγραφα, που τεκμηριώνουν με ακρίβεια και πληρότητα το κύριο μέρος των γενομένων κατά την ως άνω πρώτη δεκαετία, με έμφαση στα σχετικά με τη μακρά και διόλου ανώδυνη προσπάθεια για την εξασφάλιση από γερμανικές πηγές των χρημάτων που ήταν αναγκαία για την ανέγερση των πρώτων εγκαταστάσεων της Ακαδημίας και την κάλυψη των αφετηριακών δαπανών λειτουργίας αυτής», γράφει στον πρόλογό του ο Αλέξανδρος Παπαδερός.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook