Η 27χρονη Σκοπιανή του κρουαζιερόπλοιου «Σερενίσιμα» η νεκρή γυναίκα της Καρπάθου

η-27χρονη-σκοπιανή-του-κρουαζιερόπλοιο-170601

scopia1Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η οικογένεια της Ντενίσα Μάρκοσκα ενημερώθηκε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ότι από τα αποτελέσματα εξέτασης του DNA που έγιναν στην Ελλάδα ταυτοποιήθηκε πως το πτώμα που βρέθηκε στις ακτές της Καρπάθου ανήκει στην 23χρονη κόρη τους.

Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δεν επιβεβαιώνουν επισήμως την πληροφορία, αναφέροντας ότι σέβονται απολύτως το δικαίωμα της οικογένειας της Ντενίσα Μάρκοσκα να εκφρασθεί η ίδια για το γεγονός.

Yπενθυμίζεται ότι το πτώμα μίας νεαρής κοπέλας εντοπίσθηκε πριν από ένα περίπου μήνα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης στην βορειοδυτική πλευρά της Καρπάθου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είχε αναφέρει τότε ότι ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό πτώματος νεαρής γυναίκας, το οποίο, από την περιγραφή των χαρακτηριστικών του, παρέπεμπε σε μία 23χρονη κοπέλα από την ΠΓΔΜ η οποία αγνοείται στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου.

scopia2Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει τότε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τα χαρακτηριστικά από το πτώμα της νεαρής γυναίκας παραπέμπουν στην 23χρονη Ντενίσα Μάρκοσκα από την ΠΓΔΜ, η οποία αποτελούσε μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Serenissima υπό ρωσική σημαία και η οποία είχε χαθεί εν πλω στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ το σκάφος έπλεε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την περιοχή μεταξύ Καρπάθου (είχε αποπλεύσει από τη Ρόδο) και Κρήτης, όπου επρόκειτο να προσεγγίσει στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Serenissima, σημαίας Αγ. Βικεντίου, ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές για την εξαφάνιση της 23χρονης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ Καρπάθου, Κάσου και κόλπου Μιραμπέλου.

Με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου, ο καπετάνιος ενημέρωσε το λιμεναρχείο Αγ. Νικολάου για την εξαφάνιση και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό της, υπό τον συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Οι έρευνες έως και αυτή την ώρα παραμένουν άκαρπες.

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο με 48 άτομα πλήρωμα και περίπου 100 επιβάτες, μετά απο κρουαζιέρα σε λιμάνια της Τουρκίας, μετέβη στο λιμάνι της Ρόδου και στην συνέχεια στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου, απ’όπου απέπλευσε και το πρωί του Σαββάτου κατάπλευσε στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Πηγή: tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook