Η Ryanair εξαγοράζει την Cyprus Airways

η-ryanair-εξαγοράζει-την-cyprus-airways-165696

cyprus_airwaysΤον ζημιογόνο κρατικό αερομεταφορέα Cyprus Airways, φέρεται να επιθυμεί να αποκτήσει η Ryanair, με τα σενάρια να αναφέρουν ότι το «μεγάλο αφεντικό» της ιρλανδέζικης εταιρίας χαμηλού κόστους, Michael O’Leary, σχεδιάζει να μετατρέψει την Κύπρο σε έναν νέο κόμβο για τη Μέση Ανατολή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. O’Leary μετέβη στην Κύπρο προκειμένου να υποβάλει πρόταση για τη μεταβίβαση της εταιρίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επανατοποθετήσει την Cyprus Airways αλλά και τον τουριστικό κλάδο του νησιού «στον δρόμο της γρήγορης ανάπτυξης».

ryan airΗ αεροπορική εταιρία, η οποία θα αποσύρει τη δραστηριοποίησή της στο Χίθροου μέσα στον επόμενο μήνα, το τελευταίο διάστημα έχει καταγράψει μεγάλες απώλειες στην επιβατική κίνηση, καθώς από 3 εκατ. επιβάτες το χρόνο, έπεσε στους 600.000. Η κυβέρνηση της Κύπρου, η οποία διαθέτει το 94% του αερομεταφορέα, έχει ήδη παραχωρήσει ενισχυτικούς πόρους ύψους 100 εκατ. ευρώ.

ryanair o leary1Επιδίωξη του O’Leary, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στους όρους της μεταβίβασης, είναι να διατηρηθεί το brand της Cyprus Airways.

Οι μη δεσμευτικές προτάσεις για την εξαγορά του κυπριακού αερομεταφορέα μπορούν να κατατίθενται μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ο έλεγχος των προτάσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνταχθεί και η σχετική λίστα των προκρινόμενων προσφορών.

Στην ιστορία της, η Ryanair έχει προβεί στην εξαγορά άλλης μια αεροπορικής εταιρίας, της χαμηλού κόστους Buzz.

Η Cyprus Airways διαθέτει μόνο έξι αεροσκάφη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook