Θέσεις και υποψηφίους για τον Δήμο Χανίων παρουσιάζει ο Σεραφείμ Ρίζος

θέσεις-και-υποψηφίους-για-τον-δήμο-χαν-133287

rizosΤις θέσεις της δημοτικής κίνησης της οποίας ηγείται με την στήριξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Κίνησης για την Ανατροπή, θα παρουσιάσει αύριο το απόγευμα ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Σεραφείμ Ρίζος, μαζί με τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του.

Η παρουσίαση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Μ. Τρίτη, στις 20:00, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Νωρίτερα, αύριο το πρωί, κλιμάκιο της Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σεραφείμ Ρίζο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο ΙΚΑ Χανίων στις 10πμ και στη Διεύθυνση Δασών Χανίων στη Χρυσοπηγή στις 12μμ.

Η δημοτική κίνηση, με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές να δυναμώσουν «την αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, το πιο ισχυρό στήριγμα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας» και εξαπολύει δριμεία επίθεση στην δημαρχία του κ. Σκουλάκη, χαρακτηρίζοντάς την  «εχθρική σε κάθε αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας και σήμανε την απαρέγκλιτη και ανάλγητη  εφαρμογή των μνημονίων στην πόλη».

«Στα Χανιά επί δημαρχίας Σκουλάκη  βρήκαν το θάνατο δύο άστεγοι συμπολίτες μας, από το κρύο. Παραδίδουν την δημαρχία με τις υπηρεσίες του Δήμου υποστελεχωμένες και ανεπαρκείς χάρη στις απολύσεις που οι ίδιοι στήριξαν. Οι υπηρεσίες υγείας είναι διαλυμένες, οι παιδικοί σταθμοί υποχρηματοδοτούμενοι, με ακριβά τροφεία, και προϋπολογισμούς που δεν φτάνουν πολλές φορές για τη σωστή διατροφή των παιδιών. Οι μόνες προσλήψεις εργαζομένων που γίνονται είναι αυτές μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ που αμφισβητούν το εργασιακό καθεστώς στο Δήμο και είναι ανεπαρκείς αφού οι εργαζόμενοι πριν σχεδόν καν προσληφθούν, απολύονται. Στα σχολεία τα παιδιά τουρτουρίζουν και τα κτήρια ρημάζουν αφού τα χρήματα που δίνονται δεν επαρκούν για τίποτα. Οι υπηρεσίες καθαριότητας παραδίδονται στους ιδιώτες με αποτέλεσμα η πόλη πέρα από κάποιες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος να είναι παραδομένη στο σκουπίδι.

Την ίδια στιγμή που χαρίζονταν μεγάλα ποσά σε εργολάβους και  μεγαλοεπιχειρηματίες όλοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε πανάκριβα δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν απολαμβάνουμε.  Την ώρα που ανθούν τα έργα βιτρίνας δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια για χιλιάδες πολίτες που τη χρειάζονται. Δεκάδες άδεια κτήρια (παλιό νοσοκομείο, πρώην ΙΚΑ κλπ) παραμένουν αναξιοποίητα χωρίς να δοθεί ούτε ένα για να εξυπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες για σίτιση και στέγαση άπορων συμπολιτών μας. Κυβέρνηση και Δήμος αντιμετωπίζουν τον τουρισμό όχι ως ένα κοινωνικό δικαίωμα το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν όλοι, αλλά ως ένα προνόμιο για λίγους και ως πεδίο πλουτισμού για ακόμη πιο λίγους. Προτεραιότητα τους είναι αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξενοδόχων και των μεγάλων εταιριών του χώρου. Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος οργάνωνε φιέστες υποδοχής, των τουριστών και των κρουαζιερόπλοιων, που ετοιμάζεται η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μαρίνες για χλιδάτους τουρίστες, οι διακοπές έχουν γίνει όνειρο απατηλό για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι έβλεπαν την πόρτα της ανεργίας ή δούλευαν σε άθλιες συνθήκες με διαλυμένες συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και με απλήρωτες υπερωρίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, ζητούν από τον κόσμο «Να στείλουμε μήνυμα ότι τα Χανιά είναι πόλη της αντίστασης  αλλά και της εναλλακτικής λύσης της αριστεράς της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Είναι ώρα για Ανταρσία στα Χανιά!»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook