Θα … μεριμνήσει το Υπουργείο για την περίφραξη στο κατάστημα κράτησης Χανίων Κρήτη 1

θα-μεριμνήσει-το-υπουργείο-για-την-π-153610

filaki-agias-e1358584051609Δίδεται στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ Χαράλαμπου Αθανασίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στην με ΑΠ 1613/25-09-2014 αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Εξωτερική περίφραξη Κ. Κράτησης Χανίων ΚΡΗΤΗ 1».

Στην αναφορά του κ. Βιρβιδάκης κατέθεσε έγγραφο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτ. Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων, το οποίο υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Ευτύχιος Κοπασάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Μωραΐτης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, με θέμα «Εξωτερική περίφραξη Κ. Κράτησης Χανίων ΚΡΗΤΗ 1».

Στην απάντησή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…κατόπιν των υπ’αριθμ. 7401/02-10-2014 και 69129/712/29-09-2014 εγγράφων της Δ/νσης του Κ.Κ. Κρήτη I και της ΔΥΕΦΚΚ αντίστοιχα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προβεί το συντομότερο δυνατόν στην εξέταση της δυνατότητας κατασκευής εξωτερικής περίφραξης στο εν λόγω Κατάστημα Κράτησης, αφού ληφθεί υπόψη και η σχετική έκθεση μελέτης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Στην απάντησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης διαβιβάζει έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων το οποίο υπογράφει η Προϊσταμένη κ. Ελένη Δοξάκη:

Στην απάντησή της η κ. Δοξάκη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Μετά το με α.π. 1608/28-2-2014 έγγραφο του Δ/ντη Γεν. Καταστήματος Κράτησης Κρήτη 1 (Χανιά), η Υπηρεσία μας (Δ/νση Τεχνικών Έργων Περ. Ενότητας Χανίων), συνέταξε Τεχνική Έκθεση και Προϋπολογισμό για την κατασκευή εξωτερικής περίφραξης μήκους 800μ και ύψους 3,00μ στο νέο Κατάστημα Κράτης Κρήτη Ι – Χανίων, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγυιάς.

Η αρμοδιότητα χρηματοδότησης του έργου είναι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση και η επίβλεψη του έργου από εμάς θα πρέπει με την Απόφαση Έγκρισης χρηματοδότησης να οριστεί η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περ. Ενότητας Χανίων ως Προϊσταμένη Αρχή και το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος ως Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει από το αρχείο της Υπηρεσίας, δεν έχουμε ενημερωθεί για την έκδοση της σχετικής Απόφασης.»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook