Θρυλική βραδιά | Ρομπέρτο… – Γιουβέντους 1 – 0 | Video

θρυλική-βραδιά-ρομπέρτο-γιουβέντ-178675

robertoΤο γκολ του Κασάμι και οι επεμβάσεις του εκπληκτικού Ρομπέρτο  χάρισαν στον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη επί της Γιουβέντους (1-0) στο «καυτό» γήπεδο Καραϊσκάκη.

  • Πλέον ο Ολυμπιακός ηγείται του α’ ομίλου με 6 βαθμούς.

Με διάταξη 4-3-2-1 και τον Κασάμι δίπλα στον Τσόρι Ντομίνγκες, ο Ολυμπιακός μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι και με την ώθηση που του έδινε το κοινό του, ανέλαβε από το ξεκίνημα τα ηνία του ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απολέσει ήδη δύο σπουδαίες ευκαιρίες: η μία με σουτ του Μήτρογλου από πολύ ωραίο γύρισμα του Μαζουάκου που κατέληξε ελάχιστα άουτ και η άλλη με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες που ανάγκασε τον Μπουφόν να απογειωθεί και να διώξει με τρομερή υπερένταση τη μπάλα σε κόρνερ.

Μετά το πρώτο τέταρτο κατά το οποίο είδαμε έναν κυρίαρχο Ολυμπιακό, η Γιουβέντους άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της και να ισορροπεί. Και αφού απείλησε πρώτα με τον Βιδάλ και με τον Μανιάτη να διώχνει πάνω στη γραμμή (ωστόσο υπήρξε οφσάιντ που ορθώς δόθηκε), το έκανε ξανά στο 20’ με τον Τέβες να σκοράρει από κόρνερ του Πίρλο, αλλά να σημειώνεται (και πάλι ορθώς) σε θέση οφσάιντ και το γκολ να μην μετράει.

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με ασφυκτική πίεση στο κέντρο έδειξε ότι δεν αστειεύεται. Έτσι, μετά το ελάχιστα άστοχο διαγώνιο σουτ του Ντομίνγκες από πλάγια θέση στο 27’, στο 35’ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κεφάλι στο σκορ: ήταν ένα γκολ «αποθέωση της ομαδικότητας», με τον Ντομίνγκες να κάνει κούρσα και να βγάζει αριστερά στον Μήτρογλου, ο οποίος τροφοδότησε εξαιρετικά τον αφύλακτο Κασάμι που με ένα άψογο και ψύχραιμο πλασέ λίγο πάνω από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αφήνοντας άγαλμα τον Μπουφόν!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα απ’ ευθείας φάουλ του Πίρλο να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας «κληρονομιά» ένα γκολ που άξιζε, βάσει της εικόνας του στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη το ματς κυλούσε όπως αναμενόταν: η Γιουβέντους ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει κάθε ευκαιρία να βγει στην κόντρα.

Η πρώτη καλή φάση ανήκε στους Ιταλούς, με ένα ωραίο πλασέ στην κίνηση του Λίχτσταϊνερ στο 51’ που έφυγε λίγο άουτ. Όμως στο 60’ οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 2-0: ήταν άλλη μία εξαιρετική ενέργεια από τον Ντομίνγκες που πάσαρε ιδανικά στον Κασάμι, με τον τελευταίο πλασάρει στην κίνηση και στέλνει τη μπάλα να περνάει ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μπουφόν.

Ωστόσο, όσο ο χρόνος περνούσε, η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού στο κέντρο χαλάρωνε, καθώς οι δυνάμεις εγκατέλειπαν σιγά-σιγά τους «ερυθρόλευκους». Έτσι η Γιουβέντους βρήκε χώρους, πέρασε μπροστά (με 4-4-2 πλέον), άρχισε να πιέζει και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη…

Το σουτ του Τέβες στο 64’ που έφυγε ελάχιστα άουτ, η απίστευτη εξ επαφής απόκρουση του Ρομπέρτο σε σουτ του Μοράτα στο 65’ και η κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 72’ που έφυγε λίγο έξω, ήταν μόνο η αρχή των εφιαλτικών στιγμών που περνούσε ο Ολυμπιακός.

Ο Μοράτα συνέχισε στο 74’ με νέο σουτ που έδιωξε με σωτήρια προβολή ο Μποτία, ενώ ο Ρομπέρτο κατέβασε τα ρολά με σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ του Πογκμπά και του Τέβες στο 75’ και 76’ αντίστοιχα.

Ο εφιάλτης δεν είχε τέλος για τους γηπεδούχους, αλλά ο… «άγιος» Ρομπέρτο θύμιζε τον Ρομπέρτο του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ: Δεν άφησε ούτε τον Πογκμπά στο 80’, ούτε τον Μοράτα στο 81’ (σε φάση που η μπάλα βρήκε στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι), ούτε τον Τέβες στο 86’!

Ο Ολυμπιακός όμως είχε… άγιο γενικώς! Δεν λύγισε στην πίεση, κράτησε το τεράστιο 1-0 ως το τέλος και πρόσθεσε άλλη μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη στο παλμαρέ του…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Μπενίτες, Αμπιντάλ, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (90’ Γιαννούλης), Εντινγκά, Ντομίνγκες (85’ Φουστέρ), Μήτρογλου (69’ Αφελάι).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ογκμπόνα (77’ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Πίρλο (57’ Μαρκίζιο), Βιδάλ, Πογκμπά (87’ Τζοβίνκο), Ασαμόα, Μοράτα, Τέβες.

contra.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook