Καβγάς και στα γερμανικά πολιτικά κόμματα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη

καβγάς-και-στα-γερμανικά-πολιτικά-κόμ-209430

merkelΤην έντονη αντίδραση βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, με αρκετούς να μιλούν ακόμα και για διακοπή της βοήθειας.

«Πρόκληση αναμέτρησης» προς την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες Βαρουφάκη η επικεφαλής της ευρω-ομάδας της CSU Ανγκέλικα Νίμπλερ, ενώ ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Τόμας Μπαράις εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερέβη την «κόκκινη» γραμμή.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει πλέον καμία οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα» δηλώνει η κ. Νίμπλερ, ενώ ο κ. Μπαράις επισημαίνει: «Αυτό δεν επιτρέπεται να μείνει χωρίς συνέπειες. Τώρα πρέπει να εξεταστεί γρήγορα πώς μπορούν να σταματήσουν προς το παρόν περαιτέρω μέτρα βοήθειας και εγγυήσεις.»

Αντίθετα, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, καταλογίζει την ευθύνη για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα στην Μέρκελ.

«Η πολιτική της τρόικας από την ΕΕ έχει αποτύχει. Και με αυτό έχει αποτύχει η Μέρκελ, διότι είναι η δική της πολιτική» δηλώνει στην Zeit και προσθέτει ότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολούθησαν την αρχή της αποσύνθεσης αντί της ανοικοδόμησης των υπερχρεωμένων κρατών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να συνεργαστεί πιο στενά με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, αλλά και τη Γαλλία, επισημαίνει ο κ. Γκίζι και τονίζει ότι οι άλλες υπερχρεωμένες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να πάρουν επίσης αποστάσεις από την Καγκελάριο.

«Αυτό θα μπορούσε να στριμώξει την κυρία Μέρκελ» εκτιμά.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook