Κατερίνα Καπόλα, μια αμαζόνα στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Μανιάτη | Photos

κατερίνα-καπόλα-μια-αμαζόνα-στο-γραφε-187850

maniatis708Ψάχνοντας στο δημοφιλές μέσο επαγγελματικής δικτύωσης linkedin το όνομα «Κατερίνα Καπόλα», εμφανίζεται το πλούσιο βιογραφικό της. Είναι δικηγόρος με αξιόλογες σπουδές και εντυπωσιακή εργασιακή πορεία για το νεαρό της ηλικίας της, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι η θέση της δίπλα στον Λουκά Παπαδήμο, όταν εκείνος έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας, το 2011.

Τότε την είχαν αποκαλέσει «αμαζόνα» για την εντυπωσιακή της εμφάνιση, ενώ οι φωτογραφίες της δεν άργησαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, με πομπώδεις τίτλους για την ομορφιά της και τον ρόλο που της είχε ανατεθεί.

maniatis01Πριν πατήσει το πόδι της στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κατερίνα Καπόλα είχε εργαστεί στη Βοστώνη και στην εταιρεία JAMS ADR Services (2011) -σήμερα είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βοστώνης-, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Μάρτιο του 2010 ήταν συνεργάτις στο νομικό τμήμα της Τράπεζας Marfin. Τα πρώτα της βήματα ως δόκιμη δικηγόρος τα έκανε το 2005 σε γνωστή εταιρεία των Αθηνών. Αποφοίτησε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ στη συνέχεια σπούδασε κατά σειρά στο Yale, στο Suffolk Law School και στη Νομική Σχολή του Harvard. Σημαντική λεπτομέρεια: Η Κατερίνα Καπόλα ήταν επιλογή του πρώην διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου και σημερινού υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη…

Στις εκλογές του 2012, η νεαρή δικηγόρος δεν έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το… βιογραφικό της, παρέμεινε και στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, χωρίς ωστόσο να έχει τις ίδιες αρμοδιότητες όπως είχε επί Παπαδήμου στο τιμόνι της χώρας. Από εκεί και πέρα, χάνονται τα ίχνη της.

maniatis1Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζει σπάνια φωτογραφίες της, ωστόσο δηλώνει πως η οικία της είναι στη Νέα Υόρκη. Μόνο που η αλήθεια είναι αλλού: Βρίσκεται στην Ελλάδα και πλέον είναι στενή συνεργάτις σε υπουργείο με πετρέλαια…

maniatis3Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, πρόσφατα ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου είχε επαφές με παράγοντες της ενεργειακής αγοράς. Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ernest Moniz, την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Catherine Novelli, και τη Michelle Patron, ειδική σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα για θέματα ενέργειας και κλίματος και στέλεχος του Εθνικού Συμβουλίου των ΗΠΑ. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, ενώ το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, όπου αναπτύχθηκαν ειδικότερα τα θέματα του γύρου παραχωρήσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων.

maniatis2Το επόμενο χρονικό διάστημα, το θέμα των πετρελαίων στην Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει. Και ήδη ο υπουργός Περιβάλλοντος προετοιμάζεται ώστε να έχει τα νομικά όπλα που χρειάζονται σε τέτοια μεγάλα θέματα. Και η επιλογή του είναι η… Κατερίνα Καπόλα!

Η εντυπωσιακή «αμαζόνα» είναι πλέον και με τη βούλα συνεργάτις του Γιάννη Μανιάτη στο γραφείο του από τις 08/09/2014. Η συγκεκριμένη απόφαση «σφραγίστηκε» στις 26/09/2014: «Με την υπ’ αριθ. πρωτ.: 42350/26.09.2014 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 56 και 57 του Π. Δ/τος 63/2005, διορίζεται η Καπόλα Αικατερίνη του Σταμάτη, με ΑΔΤ: ΑΚ 109658, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από 08/09/2014».

maniatiskatheti_0Σήμερα, πάντως, η Κατερίνα Καπόλα εμφανίζεται διαφορετική. Μάλιστα, έχει αλλάξει τα μαλλιά της και από ξανθιά έχει γίνει μελαχρινή. Πληροφορίες από τα Παραπολιτικά.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook