Καφετέριες παντού… | Δείτε ποια είναι η ελληνική πόλη με τις περισσότερες καφετέριες

καφετέριες-παντού-δείτε-ποια-είναι-η-164354

kafeΟι Έλληνες έχουν αδυναμία στον καφέ. Αυτή η αδυναμία,  όπως επίσης και η προτίμησή τους να τον απολαμβάνουν στις καφετέριες…. με τις ώρες φαίνεται ακόμα και εν μέσω κρίσης. Οι καφετέριες σε όλη τη χώρα δεν δείχνουν σημάδια πτώσης, αντίθετα εξακολουθούν να ανοίγουν  η μία μετά την άλλη.

Ποια είναι όμως η… πρωταθλήτρια πόλη του καφέ; Ποια είναι η πόλη με τις περισσότερες καφετέριες;

Η Λάρισα, η οποία μέχρι στιγμής έχει το όνομα, τελικά έχει και τη χάρη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο Λάρισας, στην πόλη έχει δημιουργηθεί μια απέραντη… καφεπολιτεία!

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το larissanet.gr είναι χαρακτηριστικά:

Στη Λάρισα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.). Αυτό το νούμερο γίνεται πιο εντυπωσιακό αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο φτάνει τις 16.308.

Με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ.

Ο Δήμος Λαρισαίων με βάση την απογραφή του 2011 είχε 162.591 κατοίκους. Με δεδομένα ότι: κάποιοι που διαμένουν στη Λάρισα δεν απογράφηκαν σε αυτή, την πόλη επισκέπτονται καθημερινά πολίτες από όλο το νομό, κάτοικοι άλλων πόλεων κλπ. υπολογίζεται ότι στη Λάρισα δραστηριοποιούνται 200.000 άνθρωποι.

Η αναλογία που προκύπτει με βάση των αριθμό των καφετεριών είναι καταλυτική. Στη Λάρισα υπάρχει μία καφετέρια για 119 κατοίκους και επισκέπτες!

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook