Κι όμως δεν πέθαναν ακόμη… Δες γιατί τα κινητά με πορτάκι ανταγωνίζονται τα smartphones

κι-όμως-δεν-πέθαναν-ακόμη-δες-γιατί-τα-220014

kinitaΑν και πλέον τα smartphones έχουν κυριαρχήσει στην αγορά κινητών, είναι πολλοί οι λάτρεις των τηλεφώνων με το χαρακτηριστικό πορτάκι, των λεγόμενων flip phone, ενώ υπάρχουν κάποιοι τομείς που τα παλαιά αυτά κινητά υπερτερούν των smartphones.

Όπως αναφέρει ο Business Insider, πολλοί χρήστες θέλουν να μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν μήνυμα, χρησιμοποιώντας το ένα τους χέρι, αφού λόγω του μεγέθους τους, τα smartphones χρειάζονται δύο χέρια για την χρήση τους.

Άλλο ένα βασικό προτέρημα των flip phone είναι πως είναι πολύ πιο φθηνά από τα προηγμένα smartphones, με το κόστος τους να βρίσκεται εκατοντάδες δολάρια κάτω από αυτό των iPhone και των phablet.

Ένας τομέας που υπερτερούν τα παλαιάς τεχνολογίας κινητά με πορτάκι είναι η ζωή της μπαταρίας τους, η οποία μπορεί να έχει διάρκεια ζωής έως και δύο ημέρες, με ένα μόνο φόρτισμα ενώ είναι δυνατόν να αλλάξει αν χρειαστεί, πράγμα που δεν επιτρέπουν πολλά smartphones.

Tα κινητά με πορτάκι είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα smartphones, ενώ ακόμα και αν σπάσουν, μπορεί πολύ φθηνά να τα αντικαταστήσει ο κάτοχός τους.

Αν και η έλλειψη δυνατότητας χρήσης εφαρμογών στα flip phone από κάποιους μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα, στην ουσία πρόκειται για πλεονέκτημα αφού ο χρήστης είναι ασφαλής από κυβερνοεπιθέσεις, που αυξάνονται δραστικά.

Επίσης δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα όπως το email του χρήστη, ενώ είναι «δύσκολο» να κλαπούν.

Το βασικό τους όμως πλεονέκτημα είναι το μέγεθος του, αφού χωρούν εύκολα στην τσέπη ή την τσάντα του χρήστη, πράγμα που δεν γίνεται με τα smartphones.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook