Κλείνει το εργοστάσιο που κατασκευάζει ευρώ στην Ελλάδα

κλείνει-το-εργοστάσιο-που-κατασκευάζ-41841

eurosΣε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης περνάει το κρατικό εργοστάσιο που βγάζει τα κέρματα του ευρώ στη Ελλάδα και σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για ειλημμένη απόφαση.

Το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου που φτιάχνει τα ευρωκέρματα (βγάζει και κάλυκες) ανήκει στην εταιρεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που θα διαχωριστούν στο πολιτικό και στο στρατιωτικό σκέλος. Το τελευταίο διάστημα είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί στην τύχη του και είχε πέσει σε μαρασμό. Σήμερα έχει μόλις 57 εργαζόμενους, με πολύ μικρό τζίρο και δεν βγάζει καν ευρώ πια, παρά μόνο σεντς.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, κατόπιν εντολών της τρόικας, η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου θα αποτελέσει τμήμα της ανώνυμης εταιρείας που θα συσταθεί μετά τη διάσπαση της Εταιρείας Αμυντικών Συστημάτων (αυτής που δεν θα έχει αντικείμενο την παραγωγή στρατιωτικού υλικού, του λεγόμενου πολιτικού σκέλος της ΕΑΣ) και θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή: «Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος να την αγοράσει θα πουληθεί, αλλιώς οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους».

Οι εργαζόμενοι της Μεταλλουργικής, ωστόσο, καθώς δεν τους έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα επισήμως, μέχρι τελευταία στιγμή ελπίζουν και όλο το καλοκαίρι συναντούσαν εκπροσώπους κομμάτων μήπως καταφέρουν να αναστρέψουν την κατάσταση. Η Μεταλλουργική -καθώς βγάζει και κάλυκες- θα μπορούσε να περάσει είτε στο πολιτικό μέρος που θα εκκαθαριστεί είτε στο αμυντικό, που θα παραμείνει στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του ομίλου Στασινόπουλου (που είχε ενδιαφερθεί και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) και όλα δείχνουν ότι είναι ο πιο πιθανός αγοραστής. Η κυβέρνηση ωστόσο δεν αποκλείει και το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook