«Κλεμμένη αγάπη» | Έκθεση Φωτογραφίας στην Αίθουσα Τέχνης «ΣΤΟArt»

κλεμμένη-αγάπη-έκθεση-φωτογραφίας-167044

AfisaΗ Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Αίθουσα Τέχνης ΣΤΟΑrt και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Xανίων – Ελαιουργείον συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» παρουσιάζουν την Έκθεση Φωτογραφίας του δρος Cyriaco Lopes και Ποίησης της δρος Terri Witek με τίτλο «All Love is Stolen – Κλεμμένη Αγάπη».

Η έκθεση πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης ΣΤΟΑrt, Πλατεία 1821 στη Σπλάντζια.

Ανοικτά καθημερινά μέχρι 28.9.2014 από 10.00 το πρωί έως 10.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Ο δρ Cyriaco Lopes είναι Καθηγητής Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης C.U.N.Y. John Jay και η δρ Terri Witek είναι ποιήτρια και Καθηγήτρια Λογοτεχνίας και Ποίησης στο Πανεπιστήμιο Stetson της Florida των Η.Π.Α. Οι δύο καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων για τέσσερις εβδομάδες μαζί με άλλους ανθρώπους των Τεχνών και του Πολιτισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικής Φιλοξενίας Καλλιτεχνών 2014 (Art Residency 2014) που υλοποίησε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον στα πλαίσια των εικαστικών δράσεων του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων».

Οι φιλοξενούμενοι εμπνεύστηκαν από το περιβάλλον, την ιστορία, τα μνημεία και τον τρόπο της καθημερινής ζωής των κατοίκων της ενδοχώρας και δημιούργησαν έργα που αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στον τόπο της μόνιμης διαμονής των και την ενδοχώρα του τόπου μας. Η συνεργασία του δρος Cyriaco Lopes και της δρος Terri Witek για τη δημιουργία κοινών εικαστικών έργων και δράσεων με βάση τη Φωτογραφία και την Ποίηση έχει ιστορία δέκα χρόνων. Η έκθεση «All Love is Stolen – Κλεμμένη Αγάπη» που οργανώνεται στην Αίθουσα Τέχνης ΣΤΟΑrt είναι τμήμα από παλαιότερη συνεργασία των καλλιτεχνών που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Δημιουργική Φιλοξενία τους τον Ιούλιο 2014 από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή του εικαστικού έργου «Μινώταυρος» με εμφανείς αναφορές δομής και περιεχομένου τόσο στην Κρητική Μυθολογία και Ιστορία όσο και στην σημερινή καθημερινότητα της ενδοχώρας του Νομού Χανίων. Ο «Μινώταυρος» θα παρουσιαστεί το Φθινόπωρο του 2014 στις Η.Π.Α. και την Άνοιξη του 2015 στην Κρήτη στο πλαίσιο του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2015 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook