Κρήτη | Στο «πηγάδι των μνημονίων» έπεσε και ο δήμος Ηρακλείου | 60% μείον το ταμείο

κρήτη-στο-πηγάδι-των-μνημονίων-έπεσ-173095

syneleysiΓενική συνέλευση ώστε να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στις κυβερνητικές επιταγές περί ελέγχων με φόντο τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης που πραγματοποιείται παρουσία και της δημοτικής αρχής αναμένεται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της οικονομικής μελέτης για τους ΟΤΑ παρουσιάζοντας πως τα έσοδα των δήμων συρρικνώθηκαν και πως μέσα από τις δημοσιονομικές προσαρμογές και την αλλαγή των διοικητικών ορίων ανοίγει ο δρόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις. Η συνέλευση πραγματοποιείται στο χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς.

Χαιρετίζοντας τη συνέλευση ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους που όπως τόνισε αποτελούν βασική συνιστώσα του δήμου. Ο ίδιος σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια ο δήμος να αντισταθεί στη λαίλαπα που πλήττει τη χώρα ενώ τόνισε ότι η δημοτική αρχή στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους. Παράλληλα τόνισε πως  παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει λίγοι, είναι σημαντικό ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον εαυτό τους για να στηρίξουν τις δομές και υπηρεσίες το δήμου.

Και μπορεί αρκετοί δήμοι της χώρας να τελούν υπό κατάληψη στο δήμο Ηρακλείου ωστόσο στο δήμο Ηρακλείου θα παρθούν αποφάσεις λαμβάνοντας υπ όψιν όλες τις παραμέτρους όπως ανέφερε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Στρατήγης.

«Δεν έχουμε κατάληψη προχωρούμε σε γενική συνέλευση στοχεύοντας στην προσέλευση των συναδέλφων. Εκεί θα συζητήσουμε αναλυτικά τα θέματα και θα παρθούν αποφάσεις βάσει και της παρουσίασης της μελέτης που έχουμε στη διάθεση μας για τα οικονομικά των ΟΤΑ που δείχνει πως κατέληξαν οι δήμοι να χάσουν το 60% των εσόδων τους ενώ αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες τους» ανέφερε ο ίδιος.

Αναφορικά με την αντίδραση που υπάρχει απέναντι στους ελέγχους των συμβάσεων ο ίδιος ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό κομμάτι της κυβέρνησης που έχει κερδίσει και εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ότι εφαρμόζουμε τη νομιμότητα και δεν φοβόμαστε  τους ελέγχους και την αξιολόγηση αρκεί να μην υποβόσκουν απολύσεις ή το ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας» τόνισε συμπληρώνοντας » Γιατί αυτό είναι που επιδιώκει η κυβέρνηση. Δεν διστάζω να αξιολογηθώ αρκεί να γίνει αξιοκρατικά και σωστά.»

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει μια ταύτιση συμφερόντων με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου πάνω στο εν λόγω ζήτημα αφού κατά κοινή παραδοχή ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προσωπικό και ήδη οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατήγη οι δημοτικοί υπάλληλοι προχωρούν σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων ωστόσο προτεραιότητα είναι να ενημερωθεί η κοινωνία. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων οι δημοτικοί υπάλληλοι καλούνται να συμμετέχουν στην απεργία της 10ης Οκτώβρη που προκηρύσσει η ΠΟΕ ΟΤΑ ενώ θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων του Ηρακλείου.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook