Κρήτη | Αυτά είναι τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με «Χρυσό Σκούφο»

κρήτη-αυτά-είναι-τα-εστιατόρια-που-βρα-135037

old millΤα Βραβεία Γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι» 2014 πραγματοποιήθηκαν και φέτος για 21η φορά με μεγάλη επιτυχία, λαμπρότητα αλλά και… ευρωπαϊκή αύρα στο ball room του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία”.

Με ελληνικό χρώμα όσον αφορά τις κορυφαίες διακρίσεις, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη αλλά και με διεθνείς υψηλούς προσκεκλημένους, δόθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2014 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. 

Η Κρήτη διέπρεψε για μία ακόμα φορά στην κατηγορία «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας». Στα Χανιά η μοναδική ταβέρνα που βραβεύθηκε ήταν ο Χρυσόστομος (δείτε ΕΔΩ) ενώ παρακάτω φαίνονται οι υπόλοιποι βραβευθέντες καθώς και τα σχόλια των γαστρονόμων – κριτών:

Αλέκος 

alekosΤο γευστικό top του Ρεθύμνου: η κουζίνα του στηρίζεται σε ολόφρεσκα εποχικά υλικά, συχνά δικής τους παραγωγής. Τα πιάτα παραπέμπουν σε σπιτική κουζίνα και το επίπεδο των γεύσεων σηματοδοτεί την παρουσία μαγείρισσας με γνώση κι εμπειρία.

Κρήτη Αρμένοι, Ρέθυμνο, 2831041185 

Διόνυσος 
dionysosΟ Στέφανος Κολιμάδης παρουσιάζει μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης τα τοπικά προϊόντα του νησιού και όλες εκείνες τις γαστρονομικές πινελιές που ορίζουν την υψηλή μαγειρική.

Κρήτη Ξεν. «Elounda Beach», Ελούντα, 2841063000

Calypso 

calypsoΑφήνοντας τη φαντασία του ελεύθερη, ο νεαρός και ιδιαίτερα ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσιοτίνης ενθέτει με ευρηματικό τρόπο και άριστη τεχνική τα ερεθίσματά του από την τοπική κουζίνα της Κρήτης στο μεσογειακής αισθητικής και κοσμοπολίτικης αντίληψης γαστρονομικό μενού του.

Κρήτη Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel», Ελούντα, 2841068250

Old Mill 
old millΟ σεφ Αντώνης Πετρέλης ανθολογεί γευστικά ερανίσματα από ολόκληρη τη Μεσόγειο και την Κρήτη και συνθέτει με υψηλή τεχνική δημιουργίες με μεστή γεύση κι εκρηκτική φρεσκάδα. Η ευφάνταστη χρήση των πιο σύγχρονων μαγειρικών τεχνικών υπηρετεί ανατρεπτικά τις εμβληματικές κρητικές κι ελληνικές πρώτες ύλες δίνοντας εκλεπτυσμένες δημιουργίες με διάχυτη αίσθηση εντοπιότητας. 

Κρήτη Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα, 2841041102-3, 2841068250

Πηγή: athinorama

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook