Κρήτη | «Γάτα ο … Σήφης» | Κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος ο κροκόδειλος

κρήτη-γάτα-ο-σήφης-κυκλοφορεί-ελε-157816

krokodeilosΠονηρός αποδείχθηκε ο «Σήφης» ο κροκόδειλος του Φράγματος των Ποταμών, στο Αμάρι, καθώς κατάφερε να ξεγελάσει ακόμη και το διάσημο ερπετολόγο, Ολιβιέ Μπερά,  ο οποίος προσπάθησε να τον αιχμαλωτίσει αλλά … απέτυχε!

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, Χαρά Καργιολάκη, είπε χαριτολογώντας:

«Μας βγήκε πολύ έξυπνος ο Σήφης», παρά το ότι επιστράτευσαν ακόμη και διεθνούς φήμης ερπετολόγο, ευελπιστώντας ότι είχε τη «σύλληψη» στο τσεπάκι του! «Ξέρουμε πια το είδος του, το μέγεθός του, αλλά είμαστε πάλι … σε σημείο μηδέν» – παραδέχτηκε η κ.Καργιολάκη.

Η ίδια, μιλώντας για τις απόπειρες αιχμαλωσίας του κροκόδειλου, εξήγησε πως, αν και ο Μπερά έφθασε … μια ανάσα από το να τον πιάσει, τελικά ο «Σήφης» κατάφερε να μείνει … ελεύθερος κι ωραίος! Στη … διαφυγή του «Σήφη» συνέβαλε και το ότι δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες ησυχίας και σκότους, αφού το τελευταίο βράδυ, κάποιος κάτοικος πλησίασε, άναβε φώτα, έπαιζε κόρνες και μιμούνταν ήχους πουλιών – άγνωστο το γιατί!

Την ίδια στιγμή, πάντως, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών τονίζει ότι απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση στο Φράγμα και φυσικά, το κολύμπι, καθώς το ερπετό είναι άγριο και επιπλέον, μεγαλώνει κάθε μέρα!

Οι προσπάθειες αιχμαλωσίες του ζώου συνεχίζονται, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος σύστησε να αλλάζεται το δόλωμα αλλά και να στηθούν πλωτές παγίδες.

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook