Κρήτη | Εκατοντάδες στρέμματα έκαψε η φωτιά στον Προφήτη Ηλία

κρήτη-εκατοντάδες-στρέμματα-έκαψε-η-φ-160092

kammenaΕξακόσια συνολικά στρέμματα, σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και το Παρθένι και συγκεκριμένα στη τοποθεσία Μενεξές του δήμου Αρχανών Αστερουσίων το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης κ. Δημήτρη Ραπανάκη, η εικόνα που παρουσίαζε αργά το απόγευμα η περιοχή είναι σαφώς καλύτερη. Νωρίς το βράδυ η φωτιά άρχισε να είναι σε ύφεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο 300 στρέμματα χορτολιβαδικής, 200 γεωργικής, 100 δασικής και 50 στρέμματα καλαμιές έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά ενώ όπως δήλωσε ο κ. Ραπανάκης, ένα αντλιοστάσιο και μερικά λάστιχα από το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, δεν γλίτωσαν από τη πύρινη λαίλαπα. να σημειωθεί ότι η αρχική ενημέρωση μιλούσε για πάνω από 100 στρέμματα γης ωστόσο όπως είπε στο ekriti.gr o κ. Ραπανάκης, οι δεύτερες εκτιμήσεις που έγιναν έδειξαν 600 στρέμματα. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικίες.

Στο σημείο μέχρι αργά το βράδυ παρέμεναν ισχυρές δυνάμεις της ΠΥ οι οποίες επιχειρούσαν προκειμένου να κατασβήσουν τη πυρκαγιά.

Μιλώντας το μεσημέρι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης κ. Ραπανάκης, ανέφερε ότι υπήρχαν κάτοικοι που είπαν πως η φωτιά εκδηλώθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία, άλλο ένα πύρινο μέτωπο ξέσπασε στο Ηράκλειο, αυτή τη φορά στη θέση Βραχόκηπος στου Κοκκίνη Χάνι. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης επιχείρησε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο από τον Προφήτη Ηλία το οποίο επέστρεψε πίσω μόλις η πυρκαγιά στου Κοκκίνη τέθηκε υπό έλεγχο.

Οι φλόγες όπως μετέφεραν στο ekriti.gr κάτοικοι της περιοχής έφτασαν κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια με τους ιδιοκτήτες των περιουσιών να βοηθούν με ότι μέσα διέθεταν, το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με τον κ. Ραπανάκη, 9 στρέμματα συνολικά αποτεφρώθηκαν με τους πυροσβέστες να θέτουν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook