Κρήτη | Η Περιφέρεια στο πλευρό των ερευνητών

κρήτη-η-περιφέρεια-στο-πλευρό-των-ερευ-169930

perifereia15sept14Η Περιφέρεια Κρήτης, υποστηρίζοντας δράσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετείχε σε ημερίδα στο ΙΤΕ με θέμα «Τα ευρωπαϊκά εργαλεία για τη σταδιοδρομία και την κινητικότητα των ερευνητών, μοχλός ανάπτυξης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο: Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ΄΄EURAXESS΄΄ και η συμβολή της σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του καινοτόμου ευρωπαϊκού έργου ΄΄WeB-InUnion΄΄ σχετικά με την προώθηση των βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Χάρτας και του Κώδικα Δεοντολογίας για τους Ερευνητές, στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα υιοθετούν θέματα όπως η Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων στην Έρευνα για την κινητικότητα και τον διαφανή τρόπο πρόσληψης των ερευνητών.

Το ευρωπαϊκό έργο WeB-InUnion και η πρωτοβουλία ΄΄EURAXESS΄΄ έχουν ως στόχο τις προσπάθειες των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Κέντρων σε περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο ώστε να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης για την περιοχή τους.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στην ημερίδα η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Περιβάλλοντος.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook