Κρήτη | Η φρεγάτα «Ύδρα» ρυμουλκεί το φορτηγό με τους 700 μετανάστες

κρήτη-η-φρεγάτα-ύδρα-ρυμουλκεί-το-φο-187488

fortigo1_700Την Τετάρτη το μεσημέρι αναμένεται να προσεγγίσει την Ιεράπετρα το ρυμουλκούμενο, από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ,φορτηγό πλοίο, με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν 700 παράτυποι μετανάστες και το οποίο βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο,λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στο πλοίο βρίσκονται ένοπλοι με άγνωστους σκοπούς.

fortigo_700Η φρεγάτα ΥΔΡΑ του πολεμικού ναυτικού κατόρθωσε να προσεγγίσει το φορτηγό πλοίο, που βρισκόταν περίπου 70 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ, με τα κύματα να φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος.

Στην νότια Κρήτη έχουν κινητοποιηθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων  μεταναστών χρειαστεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώλαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης και για τον Έμπολα.

Στο μεταξύ στην Ιεράπετρα έφθασε της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης,Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των προσπαθειών της φιλοξενίας των μεταναστών και πραγματοποίησε σύσκεψη στον δήμο με φορείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.elikoptero

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook