Κρήτη | Κέρδισαν τις εντυπώσεις Γιορτή Βοσκού και Τυρί-Γίγας

κρήτη-κέρδισαν-τις-εντυπώσεις-γιορτή-160236

CACHE_620X620_1_1159329Χιλιάδες επισκέπτες συμμετείχαν στην 7η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά, όπου την παράσταση «έκλεψε» για άλλη μια χρονιά ένα κεφαλοτύρι περίπου ενός τόνου!

Το τεράστιο τυρί φορτωμένο σε ειδικό μηχανισμό, παρουσιάστηκε σε όσους είχαν πλημμυρίσει την πλατεία του χωριού, σπεύδοντας να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών.

Το τυρί βάρους ενός τόνου παρασκευάστηκε από τους τυροκόμους του χωριού με τη βοήθεια και του προσωπικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου και αφού κόπηκε προσφέρθηκε στο κοινό όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Για 7η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών και οι φορείς του χωριού μέσα από σειρά δράσεων θα ανέδειξαν τα ήθη, τις συνήθειες και τη ζωή των βοσκών της οροσειράς του Ψηλορείτη με τις νοικοκυρές παράλληλα να αναδεικνύουν τις πατροπαράδοτες σπιτικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Παρούσα και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης αλλά και το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής Φίλων Γαστρονομίας Κρήτης, με ξεχωριστές γαστριμαργικές προτάσεις αλλά και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που έδιναν ρυθμό κατά τις εκδηλώσεις.

Το τυρί-γίγας έχει ήδη «βάλει» τα Ζωνιανά στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook