Κρήτη | Μικρές παρεμβάσεις σε 450 επικίνδυνα σημεία στην εθνική οδό

κρήτη-μικρές-παρεμβάσεις-σε-450-επικίνδ-159245

kamera_voak1Ολοκληρώθηκε η μελέτη της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου Κρήτης από την «Εγνατία Α.Ε.», ανακοίνωσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Σύμφωνα με τη μελέτη, όπως είπε ο Περιφερειάρχης προβλέπονται 450 περίπου παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης που μπορούν να δημοπρατηθούν σύντομα με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ.

Επίσης από τη μελέτη προβλέπονται και υποδεικνύονται συνολικά άλλες 700 θέσεις σε επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου οι οποίες θα μελετηθούν και θα υπάρξουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Η μελέτη παρουσιάστηκε σήμερα από εκπρόσωπο της «Εγνατία Α.Ε.» στους Δ/ντες των υπηρεσιών παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Επίσης σήμερα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η δημοπράτηση τριών έργων:

α)Βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ Προϋπολογισμού 10.000.000€ και προβλέπεται να εκτελεστούν σε διάφορα τμήματα της εθνικής οδού οι παρακάτω εργασίες: αποκατάσταση φθορών ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και βελτίωση της αντιολισθηρότητάς του σε συνολικό μήκος 28 χιλιόμετρα

– αποκατάσταση και συμπλήρωση κατακόρυφής σήμανσης (πινακίδες πληροφοριακές και ρυθμιστικές που έχουν υποστεί φθορές ή λείπουν)

– αντικατάσταση πινακίδων ορίων ταχύτητας στον ΒΟΑΚ

– αποκατάσταση και συμπλήρωση στηθαίων ασφαλείας

– ανακαίνιση διαγραμμίσεων οδοστρώματος

– τοποθέτηση οριοδεικτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) σε κλειστές οριζοντιογραφικές καμπύλες

– συμπλήρωση χιλιομετροδεικτών (ανά km και 0,5 km)

– φυτοτεχνικές επεμβάσεις για την τοπική βελτίωση της ορατότητας

– καθαρισμός και συμπλήρωση τάφρων απορροής ομβρίων

– άρσεις τοπικών καταπτώσεων πρανών

– αντικατάσταση των αρμοκαλύπτρων των αρμών των γεφυρών που έχουν υποστεί βλάβες.

β)Συντήρηση του οδικού επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης Γ΄φάση προϋπολογισμού 300.000€.

Προβλέπεται να κατασκευασθούν ασφαλτικοί τάπητες και έργα συντήρησης και έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

γ)Αποκατάσταση οβριών από κόμβο Κεντριού στην περιοχή Ιεράπετρας προϋπολογισμού 185.000€.

Και τα τρία έργα προβλέπεται να δημοπρατηθούν εντός του επόμενου διμήνου, αφού πρώτα γίνουν όλες οι απαραίτητες δημοσιεύσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook