Κρήτη | Νέα ψηφοφορία και στην Περιφέρεια με απόφαση Ροκαδάκη

κρήτη-νέα-ψηφοφορία-και-στην-περιφέρε-173251

apokentromeni epitropi perivallontosΗ εκλογή του Χανιώτη υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Αγοραστάκη, παρουσιάζεται ως αιτία της ακύρωσης της διαδικασίας εκλογής μελών για την επιτροπή περιβάλλοντος από τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης, κ. Ροκαδάκη.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για το ΕΠΠΕΡΑΑ και τις περιβαλλοντικές μελέτες, ο Γρ.Ροκαδάκης έριξε τη…βόμβα του! Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκε η εκλογή των τακτικών μελών της Επιτροπής γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει τώρα να ξαναγίνουν διαδικασίες στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο μπαίνει σε μπελάδες!

H ακύρωση της απόφασης έχει να κάνει με ένα…λάθος που έκαναν στο μέτρημα για την εκλογή του κ.Αγοραστάκη ο οποίος προέρχεται από την παράταξη του κ. Κριτσωτάκη. Μια ψήφος ήταν το λάθος και κανένας δεν ξέρει εάν έγινε στο μέτρημα ή αν πρόκειται για εγγραφή του πρακτικού με λάθος αριθμό ψήφων.

«Όπως και να ‘χει το αποτέλεσμα είναι αυτό. Η απόφαση ακυρώνεται και πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές» σχολίαζαν στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς έγινε το …λάθος αυτό. Αυτό σημαίνει ότι η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής ακυρώνεται και πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές..Φαίνεται πάντως από την αρχή τα πράγματα δεν πήγαν καλά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος αφού και η ψηφοφορία ήταν έκπληξη.

Ο κ. Αγοραστάκης από τα Χανιά μπήκε στην Επιτροπή ως περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης παίρντονας 10 ψήφους- όχι δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία από τους παρόντες της αντιπολίτευσης. Θα εκλεγόταν εάν έπαιρνε 11 ψήφους!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» στην απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέρεται ρητά:

Κρίνουμε μη νόμιμη την εκλογή των τακτικών μελών της μειοψηφίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 50/15-9-2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης καθώς κατά τη δεύτερη ψηφοφορία της πρώτης φάσης που διεξήχθη μεταξύ των συμβούλων της μειοψηφίας για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις θέσεις των συμβούλων αυτής θεωρήθηκε ότι είχε αναδειχθεί ο κ. Αγοραστάκης Γεώργιος.

Ο ανωτέρω συγκέντρωσε δέκα ψήφους επί συνόλου είκοσι μελών της μειοψηφίας χωρίς έτσι να έχει συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών της κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 175 του Ν.3852/2010 και των αναφερομένων στην αριθμ.46 με αριθμ. πρωτ. 30875/8-8-2014 εγκύκλιο του υπουργίου Εσωτερικών σύμφωνα με τα οποία: “Β΄ψηφοφορία: Εάν κανείς από τους

υποψηφίους αυτούς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και αναδεικνύεται αυτός που συγκέντρωσε πάλι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών των παρατάξων της μειοψηφίας.

  • Ποιοι είχαν εκλεγεί

Στην ψηφοφορία που είχε  γίνει τα μέλη που είχαν εκλεγεί ήταν τα εξής τα έξης:

«Κρήτη Μπορούμε Σ. Αρναουτάκης»

-Παρασύρης Ιωάννης

-Γιαννούλης Νικόλαος

-Ξυλούρης Νικόλαος

-Δασκαλάκης Νικόλαος

-Λεονταράκης Ιωάννης

-Λεβάκη Ολγα

-Μιχελογιάννης Δημήτριος

-Ανηψητάκης Αντώνιος «Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Άνθρωπος Α. Ανηψητάκης»

-Κλάδου Κυριακή (Σάντυ) «Κρήτη Μπορούμε Σ. Τσόκας

-Αγοραστάκης Γεώργιος «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης Μ. Κριτσωτάκης»

-Ζερβάκης Γεώργιος «Κρήτη Μπορούμε Σ.Τσόκας»

-Δεικτάκης Ιωάννης «Κρήτη Μπορούμε Σ. Τσόκας»

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook