Κρήτη | Στο εδώλιο δύο οικογένειες για το μακελειό στο Ροτάσι

κρήτη-στο-εδώλιο-δύο-οικογένειες-για-τ-224

B459BCC68CC13DA47423D3FF4F7838B3 rotasiΠρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθούν αύριο στο μικτό ορκωτό Ηρακλείου, οι δύο οικογένειες που πρωταγωνίστησαν στην συμπλοκή του Ροτασίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένας 17χρονος να χάσει τη ζωή του και ένας συνομήλικός του θα βρεθεί στη φυλακή – Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, λόγω του φόβου της πρόκλησης επεισοδίων μεταξύ των δύο πλευρών.

Δίπλα δίπλα θα καθίσουν αύριο, στο εδώλιο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ηρακλείου, οι ενήλικες κατηγορούμενοι των δύο οικογενειών που πρωταγωνίστησαν, στην υπόθεση του μακελειού στο Ροτάσι με θύμα έναν 17χρονο. Η αναβολή λόγω εκλογών, όπως ξεκαθάρισε ο Άρειος Πάγος, δεν επηρεάζει τις υποθέσεις των μικτών ορκωτών που είχαν προσδιοριστεί για αυτές τις ημέρες, οπότε, αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο κώλυμα, η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των δύο πλευρών.

Πριν από λίγες εβδομάδες, και πάλι στο Ηράκλειο, ο βασικός κατηγορούμενος, που ήταν 17 χρόνων, όταν έγινε η συμπλοκή, κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, για τον χαμό του συνομήλικου και συγχωριανού του Γιώργου Βελεγράκη, στη διάρκεια συμπλοκής.

Η υπόθεση για τον βασικό κατηγορούμενο που σήμερα είναι 20 χρόνων, είχε διαχωριστεί, λόγω της ηλικίας του, ενώ για τους υπόλοιπους 4 ενήλικες πήρε το δρόμο για το μικτό ορκωτό δικαστήριο.

  • Στο εδώλιο

Κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για την αιματηρή συμπλοκή είναι από την οικογένεια του 17χρονου δράστη της δολοφονίας :

ο 45χρονος πατέρας του, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής, ο 22χρονος αδερφός του κατηγορείται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού καθώς και ο 23χρονος γαμπρός του που διώκεται για συμπλοκή. Από την οικογένεια του θύματος στο εδώλιο θα καθίσει ο 40χρονος θείος του, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

  • Το φονικό

Η σφοδρή αντιδικία χρόνων για τα βοσκοτόπια-διαμάχη που πέρασε από γενιά σε γενιά- φέρεται να οδήγησε στην τραγωδία με έναν 17χρονο στο χώμα και έναν άλλο 17χρονο στη φυλακή. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, μέλη των δύο οικογενειών ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, συναντήθηκαν δίπλα στις στάνες τους σε κοντινή απόσταση από το Ροτάσι. Η συμπλοκή που ακολούθησε μεταξύ συνολικά 7 ατόμων ήταν άγρια και οι δράστες χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν και ταυτόχρονα να αμυνθούν από μαχαίρι και όπλο μέχρι κατσούνες και γροθιές. Το κακό δεν άργησε να συμβεί. Ο 17χρονος Γιώργος Βελεγράκης δέχτηκε πισώπλατη μαχαιριά από τον συνομήλικό του, μέλος της άλλης οικογένειας. Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Ο νεαρός αν και χτυπημένος και αδύναμος για να αντιδράσει συνέχισε να δέχεται λυσσαλέα επίθεση με μπουνιές και μαγκουριές. Λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε στην αγκαλιά των συγγενών του.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν ο 39χρονος θείος του νεκρού και ένας 17χρονος ξάδερφός του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο ΠΑΓΝΗ. Την ίδια ώρα στο Βενιζέλειο μεταφέρονταν ο 21χρονος αδερφός του δράστη, με τραύμα από όπλο που κατηγορείται ότι προκάλεσε ο 39χρονος θείος του θύματος. Στην συμπλοκή συμμετοχή φέρονται ότι είχαν και ο 44χρονος πατέρας του δράστη μαζί με τον 22χρονο γαμπρό του.

  • Το Δικαστήριο Ανηλίκων

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων στο Ηράκλειο, αποφάσισε τον εγκλεισμό στο κατάστημα κράτησης του Βόλου για 12 χρόνια, του 17χρονου για τη δολοφονία του συνομήλικού του, Γιώργου Βελεγράκη, μειώνοντας την αρχική ποινή που του επιβλήθηκε κατά ένα έτος. Επίσης διατήρησε την απαγόρευση της επιστροφής στο χωριό μέχρι τα 21 του χρόνια και την επαφής με την οικογένεια του θύματος, που είχε επιβάλλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook