Κρήτη | Στο Μουσείο Καζαντζάκη με τιμές ευεργέτη απόψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

κρήτη-στο-μουσείο-καζαντζάκη-με-τιμές-157654

mouseio_kazantzaki_myrtiaΣτο Μουσείο Καζαντζάκη θα βρεθεί απόψε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος θα τιμηθεί ως ο μεγάλος ευεργέτης του.

Αφορμή, ότι ο κύριος Μαρινάκης, αποφάσισε, κατόπιν πρότασης που του έγινε από τη διοίκηση του Ιδρύματος και μάλιστα με αξιοσημείωτη προθυμία, να χορηγήσει στο Μουσείο 80.000 ευρώ κάθε χρόνο επί 10 χρόνια αρχικά.

Το μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, ένα κόσμημα για τη πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου, που μετά την ανακαίνιση του έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα θεματικά μουσεία για τη λειτουργικότητα του και το πρόγραμμα παρουσίασης για το κοινό, 31 χρόνια μετά τα εγκαίνια του, αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης

Οι άνθρωποι του Μουσείου, με επικεφαλής τον Στέλιο Ματζαπετάκη, προσπαθούσαν να βρουν τους αναγκαίους πόρους για τη λειτουργία του. Αντιμετώπισαν όμως τη χαρακτηριστική αδιαφορία της Πολιτείας, και των αρμόδιων φορέων (όπως το Υπουργείο Πολιτισμού,που αγνοούσε επιδεικτικά το θέμα) χωρίς καμιά απάντηση παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τις επιστολές που έστελναν

Έγιναν προσπάθειες και σε ιδιωτικό επίπεδο με τη σύσταση πέρυσι του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Καζαντζάκη, και καλύφθηκε αρχικά το χρέος του μουσείου και στα πλαίσια αυτά απευθύνθηκαν και σε οικονομικούς φορείς όπως τράπεζες αλλά και σε εύπορους Κρητικούς

Αυτός που ενδιαφέρθηκε αμέσως ήταν ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, που υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει το μουσείο να επιβιώσει και να συνεχίσει το έργο του και που πολύ ευχαρίστως δέχτηκε επίσης και να επισκεφθεί το χωριό Βαρβάρους.

Η τελετή που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7 στις αίθουσες του μουσείου, θα βάλει και την σφραγίδα υπογραφής του συμφωνητικού , στη διάρκεια μιας σεμνής τελετής , όπως απαιτεί η περίσταση αλλά και όπως θέλησε ο ίδιος ο Κρητικός επιχειρηματίας που αρχικά ζήτησε να μη πάρει καμιά δημοσιότητα το θέμα.

Θα ονομαστεί μια αίθουσα του Μουσείου «Μιλτιάδης Μαρινάκης» , προς τιμήν του πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη που ξεκίνησε από το Ηράκλειο -από τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση του παππού Μαρινάκη, που ήταν καμπανάρης, έφτιαχνε καμπάνες δηλαδή για να αποκτήσει τελικά τεράστια περιουσία.

Υπάρχει μάλιστα σχεδιασμός και για μια μικρή μουσική εκδήλωση που ίσως όμως αναβληθεί λόγω της περιπέτειας στην υγεία μιας νεαρής γυναίκας του χωριού.

Θα παρατεθεί δείπνο, θα του κάνουν το τραπέζι όπως λέμε στη Κρήτη, στο προαύλιο της παλιάς εκκλησίας του Χριστού με φαγητά σπιτικά που έχουν μαγειρέψει οι γυναίκες του χωριού.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook