Κρήτη | Όλοι στο ίδιο τραπέζι για την κρουαζιέρα!

κρήτη-όλοι-στο-ίδιο-τραπέζι-για-την-κρ-212337

krouazieraΚοινό μέτωπο των φορέων της Κρήτης για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν φιλοδοξεί να συγκροτήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Ενόψει μάλιστα της Περιόδου που ξεκινάει ο ΟΛΗ οργανώνει αύριο σύσκεψη με συμμετοχή είκοσι και πλέον φορέων για την κρουαζιέρα.

«Είναι θησαυρός για την Κρήτη αναξιοποίητος ακόμη. Εμείς προσπαθούμε αλλά δεν αρκεί η προσπάθεια του ΟΛΗ που πάει παντού και μιλάει με όλους τους εμπλεκόμενους» τόνισε  ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ.Μπρας που καλεί για αύριο στις 2 το μεσημέρι τους φορείς «ώστε με την αρωγή τους να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες που είναι απαραίτητες προκειμένου να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και φιλοξενίας».

Σύμφωνα με τον κ.Μπρα με συντονισμένες ενέργειες μπορούν να γίνουν πολλά για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η Κρήτη να είναι πόλος έλξης για τις μεγάλες εταιρείες και τους επιβάτες.

Στην αυριανή σύσκεψη έχουν κληθεί  η περιφέρεια Κρήτης, με τους κ.Κουκιαδάκη και Βαμιεδάκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Λαμπρινός, ο ΕΟΤ, η τροχαία, η τουριστική αστυνομία, το λιμεναρχείο, η εφορία Αρχαιοτήτων, ο εμπορικός σύλλογος, το επιμελητήριο, ο σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων, τα ΚΤΕΛ, ο σύλλογος ιδιοκτητών λεωφορείων κα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα και ο υπουργός κ.Δρίτσας είπε ότι η νέα κυβέρνηση πιστεύει στη δυναμική του κλάδου και θα στηρίξει Κάθε προσπάθεια.

«Τα ελληνικά λιμάνια είναι τουριστικοί προορισμοί και προφανώς απαιτείται η αναβάθμιση των λειτουργιών κάθε πόλης που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, αλλά θα πρέπει να δούμε συνολικότερα τα οφέλη που μπορεί να έχει η εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα από τη ναυτιλία των κρουαζιερόπλοιων, τη δυνατότητα σύνδεσης των προμηθειών από τους Έλληνες παραγωγούς και τη δυνατότητα σύνδεσης του κλάδου με τη ναυπηγοεπισκευή», τόνισε ο κ.Δρίτσας.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις και έκαναν λόγο για πλήρη έλλειψη στρατηγικού πλάνου για την κρουαζιέρα για την οποία πρόσθεσαν, ότι ποτέ έως σήμερα οι εταιρείες και η πολιτεία δεν έχουν καθίσει να συζητήσουν σε κοινό τραπέζι.

Η κρουαζιέρα χρειάζεται τουλάχιστον 18 μήνες ετοιμασία και συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία τόνισε ο εφοπλιστής κ. Αναστασιάδης, ενώ απευθυνόμενος προς τους φορείς τους κάλεσε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην μικρή πόλη της Ισπανίας, Καρθαγένια. Τόνισε, ότι σε αυτή τη μικρή ισπανική πόλη υπάρχει λιμάνι με καλύτερες υποδομές από ότι έχουμε εμείς εδώ, καθώς πρόσθεσε, ότι η τοπική Αρχή μαζί με τις εταιρείες κρουαζιέρας κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με κοινό πλάνο πενταετίας.

Ο δε πρόεδρος της Ένωσης κρουαζιερόπλοιων Θ.Κόντες είπε, ότι η προσέλκυση των κρουαζιερόπλοιων στους Ελληνικούς λιμένες και η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου αυτού, δεν εξαρτάται μόνο από τη νομοθετική ρύθμιση που έγινε για το cabotage, αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα την εργασιακή ειρήνη, τη σταθερή πολιτική, τις υποδομές, τις αεροπορικές συνδέσεις και την τιμολογιακή πολιτική των λιμένων.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook