Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα: Ανακοινώνει ΕΡΤ;

κρίσιμο-υπουργικό-συμβούλιο-το-απόγε-214724

ypourgikoΜε θέμα την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου της ερχόμενης εβδομάδας, θα συνεδριάσει στις 7.30 το βράδυ, στη Βουλή, το υπουργικό συμβούλιο.

Στην ομιλία του, η οποία θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ο πρωθυπουργός αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ανακοινώσει πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ θα αναφερθεί στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη φοροδιαφυγή.

Δίωρη σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο

Νωρίτερα, στη σύσκεψη διάρκειας δύο ωρών υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου παρόντες ήταν εκτός απο τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αποχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης το μόνο που ανέφερε ήταν ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού.

Αναφερόμενος πάντως σε αυτό το θέμα ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 παραδέχθηκε την ύπαρξή του ωστόσο όπως είπε: «Οχι στο θέμα μισθών και συντάξεων. Οι μισθοί και συντάξεις είναι απολύτως καλυμμένες».

Στην ατζέντα της σύσκεψης και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κλείσει προκειμένου σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

«Είναι απαραίτητο από τη μία μεριά να λύσουμε το πρόβλημα αυτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν κάποια ποσά να τα δώσουν, αλλά δεν έχουν όλα τα πόσα και παράλληλα θα πρέπει να επιβραβεύσουμε τον καλοπληρωτή. Αυτό το σχέδιο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα το έχουμε τελειώσει και πολύ σύντομα θα το καταθέσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας που πρέπει να καλυφθούν μέσα στον Μάρτιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον realfm 97,8 είπε: «Εδώ η απάντηση έχει δοθεί και από τον κ. Βαρουφάκη. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, προσέξτε είμαστε στο ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα και μπορεί τώρα η ΕΚΤ να έχει κλείσει από τις 4 Φεβρουαρίου μία δυνατότητα που είχαμε. Αλλά βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση και από τη στιγμή που έγινε αυτή η συμφωνία καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν άλλες δυνατότητες άντλησης χρημάτων καταρχάς από το ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα. Αλλο το δάνειο των 7,2 δισ. και άλλο η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από θεσμοθετημένες πρακτικές της ΕΕ».

Και σημείωσε: «Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε πάρα πολύ όταν σήμερα, αύριο, μεθαύριο, τρέχουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης μέσω των υφιστάμενων πηγών που υπάρχουν. Ας κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση, ας βγουν αρνητικά αποτελέσματα και μετά το συζητάμε. Τα υποθετικά σενάρια τα οποία υπάρχουν, εμείς τα έχουμε στο μυαλό μας, αλλά συχνά ίσως τρέχουμε…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook