Κρητικός φοιτητής στην ομάδα που κατασκεύασε τρίκυκλο ηλιακό όχημα

κρητικός-φοιτητής-στην-ομάδα-που-κατα-167227

trikikloΣτην ομάδα φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Αγρινίου που κατασκεύασε ένα μοναδικό μέσο οικολογικής μετακίνησης το οποίο αντλεί ενέργεια από τον ήλιο, συμμετείχε ένας Ηρακλειώτης φοιτητής.

Το τρίκυκλο ηλεκτρονικό όχημα που δημιούργησαν, όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της ομάδας Φραγκίσκος Κουτελιέρης, δεν έχει πεντάλ γιατί στόχος τους ήταν να έχει ανεξαρτησία, χωρίς πίσω άξονα, πράγμα που προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά και ασφάλεια.

Ο ηλεκτροκινητήρας του οχήματος φορτίζεται ενώ αυτό είναι σταματημένο κι όχι εν κινήσει, μέσω φωτοβολταικών πάνελ που διαθέτει.

Η ταχύτητα του μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 37 χιλιόμετρα την ώρα ανάλογα με το βάρος του οδηγού του και το έδαφος όπου κινείται.

Είναι ένα όχημα, εξηγεί ο ίδιος, που σε χώρες με ηλιοφάνεια και σε πόλεις χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές μπορεί να καλύψει χωρίς πρόβλημα όλες τις ανάγκες .

Σκοπός της ομάδας είναι τώρα να επεκτείνει τη γκάμα των κατασκευών της φτιάχνοντας ένα δίτροχο ποδήλατο, βασισμένο στην ίδια λογική, αλλά και ένα 4τροχο ηλιακό μπάγκι ,για κίνηση σε άμμο.

Η ιδέα της κατασκευής αυτών των οχημάτων , σημείωσε ο κ Κουτελιέρης, αναγκαστικά θα βγει εκτός Πανεπιστημίου, αφού ο ρόλος του τελευταίου είναι να δημιουργεί τεχνολογία αλλά για μαζική παραγωγή το βάρος πέφτει σε εταιρείες .

Ήδη έχει γίνει μια πρώτη επαφή με ιδιώτες για την προώθηση της ιδέας του τρίτροχου ηλιακού οχήματος καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει ο Καθηγητής , «δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά από το κράτος».

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως η πλειοψηφία των φοιτητών που εργάστηκε πάνω στο συγκεκριμένο project ήταν παιδιά από την επαρχία .

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook