Κυλικειάρχες… με πτυχίο στα σχολεία των Χανίων

κυλικειάρχες-με-πτυχίο-στα-σχολεία-τ-178081

PA205312Να καθιερωθεί το «επαγγελματικό περίγραμμα» που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των σχολικών κυλικείων διεκδικούν οι κυλικειάρχες στα Χανιά που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 120 ωρών.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 35 μισθωτές κυλικείων στα Χανιά ενώ εκτιμάται ότι στις εξετάσεις πιστοποίησης θα συμμετάσχουν περίπου 800 άτομα, σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Καλύψαμε όλη την ύλη, από την υγειονομική διάταξη, μέχρι θέματα δομής και οργάνωσης του κυλικείου, θέματα νομοθεσίας αλλά και συμπεριφοράς, όπως το πώς πρέπει να μιλάς και να φέρεσαι σε ένα παιδί» επεσήμανε ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος του συλλόγου μισθωτών κυλικείων στα δημόσια σχολεία Χανίων και Ρεθύμνου.

Η αποψινή εκδήλωση που έγινε  με αφορμή την λήξη της εκπαίδευσης, είχε στόχο την ενημέρωση για το τι είναι το επαγγελματικό περίγραμμα  και τι ενέργειεςέχει κάνει το Δ.Σ. της ομοσπονδίας ώστε να θεσπιστεί και να καθιερωθεί ως προαπαιτούμενο καθώς «θα φέρει την ποιότητα μέσα στα σχολικά κυλικεία»

PA205313

«Απαιτούν να καθιερωθεί επιτέλους το επαγγελματικό περίγραμμα για τους λειτουργούς των σχολικών κυλικείων έτσι ώστε, όλες αυτές οι επιμορφώσεις και τα σεμινάρια να λαμβάνονται υπόψιν στην παραχώρηση του κυλικείου. Να γίνεται ο διαγωνισμός δηλαδή, με βάση όχι την υψηλότερη τιμή αλλά την συμφερότερη προσφορά, με βάση κάποια αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια και προσόντα που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας του χώρου ώστε να διασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κουλιεράκης, σύμβουλος επαγγελματικής κατάρτισης.

Την εσπερίδα χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης ενώ παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών α’ βάθμιας και β’ βάθμιας,  Νίκος Βλαζάκης και Ευτύχης Κονταξάκης και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης α’βάθμιας Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης.

zarpa.γρ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook