Κυριακή των Βαΐων για βόλτα – όχι για ψώνια στα Χανιά

κυριακή-των-βαΐων-για-βόλτα-όχι-για-ψ-120645

katolasΓια ακόμη μια Κυριακή στα Χανιά, καταναλωτές και έμποροι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, «γύρισαν την πλάτη» στα Κυριακάτικα ψώνια, με τα ελάχιστα καταστήματα που άνοιξαν να κάνουν σχεδόν μηδαμινό τζίρο.

Εξαίρεση αποτέλεσαν και σήμερα, τα υποκαταστήματα των πολυεθνικών εταιριών και των μεγάλων αλυσίδων, οι διοικήσεις των οποίων είναι υπέρ της τόνωσης της αγοράς μέσω της επταήμερης λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι Χανιώτες έμποροι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου, κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά, με εξαίρεση ορισμένους καταστηματάρχες, κυρίως στις οδούς Παπανδρέου και Τζανακάκη, μεταξύ των οποίων και μέλος της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την δυσαρέσκεια αρκετών εμπόρων, οι οποίοι μιλώντας στο zarpa.gr, τόνισαν την ανάγκη για ενότητα, κοινή γραμμή και υπεράσπιση των συλλογικών αποφάσεων.

Στο Ηράκλειο, η αγορά λειτούργησε σχεδόν κανονικά και παρά την απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων ενώ στην Αθήνα, τα Κυριακάτικα Πασχαλινά ψώνια, δεν πήραν τον πανηγυρικό χαρακτήρα που σχεδιαζόταν με τις προσφορές και τις επιβραβεύσεις, καθώς δημιουργήθηκαν επεισόδια στην οδό Ερμού, όταν η αστυνομία επενέβη σε συγκέντρωση απεργών διαδηλωτών.

Υπενθυμίζουμε ότι από αύριο και στα Χανιά ισχύει το Πασχαλινό ωράριο για την διευκόλυνση των αγορών του καταναλωτικού κοινού.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook