Λεφτά υπάρχουν… Κρυμμένα αποθεματικά στην ΤτΕ αποκάλυψε ο Σταθάκης

λεφτά-υπάρχουν-κρυμμένα-αποθεματικ-220737

stathakis3Για τα αποθέματα που μπορούν να κρατήσουν ζωντανή τη λειτουργία του κράτους, εάν χρειαστεί, αναφέρεται δημοσίευμα στη βρετανική «Telegraph», που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

«Αυτά που λέγονται είναι υπερβολές. Υπάρχουν περίπου 3 ή 4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, αποκαλύπτοντας πως η κυβέρνηση διαθέτει κρυμμένα αποθεματικά που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία της για μερικές ακόμη εβδομάδες και παρακάμπτοντας τις ανησυχίες πως τα ταμεία θα μπορούσαν να αδειάσουν εντός των επόμενων δέκα ημερών.

telegraph_stathakisΣύμφωνα με τον αρθρογράφο Ambrose Evans-Pritchard, «οι Έλληνες πρέπει να καταβάλουν στο ΔΝΤ συνολικά 1,5 δισ. ευρώ από χρέος που ωριμάζει αυτό το μήνα, αρχής γενομένης αυτή την Παρασκευή με αποπληρωμή χρέους 300 εκατ. ευρώ.

Καμία χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου, επισημαίνει η Telegraph, δεν έχει εκδηλώσει στο παρελθόν αδυναμία αποπληρωμής του Ταμείου. Μια τέτοια εξέλιξη θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη και θα ενέτασσε την Ελλάδα στους παρίες του κόσμου, παρέα με τη Ζιμπάμπουε».

 

One thought on “Λεφτά υπάρχουν… Κρυμμένα αποθεματικά στην ΤτΕ αποκάλυψε ο Σταθάκης

  1. Τα αποθεματικά δεν είναι του κράτους. Είναι των οργανισμών που τα έχουν. Αυτά έκανε και η ΝΔ και τους υποχρέωνε να τα κάνουν ομόλογα και μετά τα κούρεψαν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook