Μάνη: Σοκ από τη δολοφονία δύο φίλων για 800 ευρώ

μάνη-σοκ-από-τη-δολοφονία-δύο-φίλων-για-164670

drastes maniΤεράστιο είναι το σοκ που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας, αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο από τη φρικιαστική δολοφονία δύο νέων στη Δυτική Μάνη, των οποίων τα άψυχα και βασανισμένα σώματα εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης σε χαράδρα, σε δυσπρόσιτη περιοχή της Μάνης (Γαϊτσές) μεταξύ Καρδαμύλης και Καλαμάτας. Η αστυνομία αποκάλυψε λεπτομερώς πώς οι δύο νεαροί, Παναγιώτης Μήτσος και Νίκος Μοσχανδρέου, προέβησαν στο διπλό έγκλημα.

Οι ίδιοι οι δράστες ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους και αποκάλυψαν ότι πίσω από τις δολοφονίες, βρίσκονταν οικονομικές διαφορές που είχαν με τα θύματα. Οι δύο 18χρονοι είχαν ζητήσει από τον Κωνσταντίνο Σγούρο να τους προμηθεύσει αναβολικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μη παράδοση του πακέτου, για το οποίο οι δύο 18χρονοι είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ, αποτέλεσε την αιτία του διπλού φονικού.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, οι δυο άτυχοι νεαροί, ο 25χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος και ο 26χρονος Γιάννης Κομμάτης, βασανίστηκαν άγρια πριν δολοφονηθούν με απανωτούς πυροβολισμούς και αφού είχαν αναγκαστεί πρώτα να γονατίσουν, καθώς από την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, επτά κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου καθώς και το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή.

Τη Δευτέρα στον ανακριτή οι 18χρονοι

Προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα ζήτησαν κι έλαβαν από τον Ανακριτή Καλαμάτας στον οποίο οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων. Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης οι δύο δράστες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον ένα 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης.

Το χρονικό της δολοφονίας των δύο φίλων

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης όταν τα θύματα συναντήθηκαν κοντά στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας με τους δράστες, για να διευθετήσουν τις οικονομικές διαφορές που είχαν και που σχετίζονταν με τα αναβολικά φάρμακα που ένας από τους δύο δράστες είχε αγοράσει από ένα από τα θύματα. Αξίζει να σημειωθεί, όπως προέκυψε από τις απολογίες των δραστών, πως ο άτυχος δεκανέας Γιάννης Κομμάτης ήταν… «παράπλευρη απώλεια»!

Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι ήθελε να δείξει στα θύματα ένα γρήγορο αυτοκίνητο το ποίο ήταν προς πώληση, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης. Έπειτα από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους.

Στο σημείο αυτό ο δεύτερος 18χρονος πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετικό όπλο, ενώ μετά τους φόνους, οι δράστες μετέφεραν τη μηχανή των νεκρών σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου την Καλαμάτα.

Τέλος, να σημειωθεί πως όπως και τα θύματά τους, και οι δύο 18χρονοι φίλοι -ο Παναγιώτης Μήτσος και ο Νίκος Μοσχανδρέου ασχολούνταν με το bodybuilding και μάλιστα αυτή τους η ασχολία ήταν αυτή που τους έφερε κοντά στα δύο θύματα. Ο ένας από τους δύο είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας. Ο Παναγιώτης Μήτσος μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος, ο Νίκος Μοσχανδρέου είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook