Με … εμπρησμούς λύνουν τις διαφορές τους οι Κρητικοί

με-εμπρησμούς-λύνουν-τις-διαφορές-το-170584
φωτο αρχείου

fotia_aytokinhtoΜε τους εμπρησμούς λύνουν τις διαφορές τους το τελευταίο διάστημα Κρητικοί αλλά και αλλοδαποί, όπως προκύπτει από τις συλλήψεις που έγιναν από τους πυροσβέστες του ανακριτικού γραφείου Ηρακλείου.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι πυροσβέστες πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα, δύο Ηρακλειώτες κι έναν αλλοδαπό (υπήκοος Ιράκ), οι οποίοι και κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά σε ισάριθμα αυτοκίνητα.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση του αλλοδαπού η δικαιοσύνη τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία που αντιμετώπιζε και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Η διαλεύκανση των υποθέσεων στηρίχτηκε κυρίως σε καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και στο υλικό από κάμερες που υπήρχαν κοντά στα σημεία όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα που έγιναν στάχτη.

Τα κίνητρα των φερόμενων ως δραστών ποικίλλουν, σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες έβαλαν φωτιά για να εκδικηθούν για ζητήματα που αφορούν σε προσωπικές- οικογενειακές διαφορές, ενώ το κίνητρο σε μία περίπτωση ήταν οι κτηματικές διαφορές.

Οι πιο πρόσφατοι εμπρησμοί οχημάτων σημειώθηκαν στο Τσαλικάκι, στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου και στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.

Εκτίμηση των αξιωματικών του Σώματος είναι ότι οι εμπρησμοί στα λεγόμενα ως αστικά συμβάντα είναι περισσότεροι φέτος, παρά το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονιά, σε σύγκριση με το 2013.

Κατά αγνώστων οι εμπρησμοί των μπαρ

Πάντως, παρά την αρχική αισιοδοξία που υπήρχε για διαλεύκανση των υποθέσεων εμπρησμών σε μπαρ του Ηρακλείου, η πορεία των ερευνών δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τρεις με τέσσερις υποθέσεις εμπρησμού μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου αλλά και την Αλικαρνασσό, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο και οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα με την ένδειξη κατά αγνώστων.

Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχει υλικό από κάμερες που ρίχνει φως σε μια τουλάχιστον υπόθεση, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν κι έτσι παραμένει άγνωστο ποιος ή ποιοι είχαν βάλει το προηγούμενο διάστημα φωτιά σε επιχειρήσεις διασκέδασης της πόλης

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook